Niet in de file naar Bergen aan Zee!

Het laatste waar je zin in hebt als je op vakantie gaat naar Bergen aan Zee, is om te verzanden in een file. Om in je auto gekookt te worden als de koperen ploert hoog aan de hemel staat te branden op een mooie zomerse dag. Gelukkig is dat in Bergen aan Zee niet het geval. Meestal kun je gewoon doorrijden als je voornemens bent om het kustplaatsje met de auto te bereiken. 

Eenmaal in Bergen aan Zee aangekomen, gaat het feest pas echt beginnen. De zon, het strand en de duinen lachen je al toe. Als je in Bergen aan Zee wilt verblijven, is dat helemaal geen probleem. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn heel veel accommodatie-mogelijkheden. In Bergen aan Zee wemelt het bovendien van de dieren. Met name zeevogels, maar ook heel veel interessante insecten. De gehoornde metselbij is daar een fraai voorbeeld van.

Gehoornde metselbij

De lengte van de gehoornde metselbij ligt tussen de 10 en de 15 millimeter. De gehoornde metselbij vliegt van de maand maart tot de maand juni. Het is een beest dat algemeen voorkomt in het zuiden van ons land, maar verder overal in het land te spotten valt. De gehoornde metselbij is fors behaard. Daarnaast ligt er een metaalblauwe gloed over hem of haar heen. De dames bezitten een zwarte kop en borststuk. Het abdomen heeft een rossig-rode kleur. Het kopschild is in het bezit van twee hoorntjes die gebogen zijn. De heren bezitten een witte kop en borststuk (onderkant). Ook het abdomen heeft een rossig-rode kleur.