Gehandicapten vakantie Bergen aan Zee!

Mensen met een handicap kunnen met een gerust hart naar Bergen aan Zee togen. De aanbieders van accommodaties en overige ondernemers van het voormalige vissersplaatsje hebben veel aanpassingen doorgevoerd voor gehandicapten. Dan moet je onder andere denken aan het verlagen van drempels. Maar ook aanpassingen in badkamers, keukens en woonkamers.

Strandrolstoelen

Heel veel mensen die Bergen aan Zee bezoeken, komen er uiteraard voor de Noordzee en het strand. Dat geldt uiteraard ook voor mensen met een handicap. Maar als je van een rolstoel afhankelijk bent, is het uiteraard niet zo gemakkelijk om op het strand te komen. Gelukkig zijn er in Bergen aan Zee speciale strandrolstoelen beschikbaar waardoor het toch mogelijk is om met een rolstoel op het strand te geraken. Deze rolstoelen hebben brede banden waardoor je niet wegzakt in het strandzand.

Tweevlekkige sachembij

Niet alleen mensen hebben het reuze naar hun zin in Bergen aan Zee, dat geldt ook voor dieren. Eén van die boeiende dieren is de tweevlekkige sachembij. De tweevlekkige sachembij heeft een lengte die tussen de 8 en 9 millimeter ligt. Het is een beest dat in de maanden juli en augustus uitvliegt. De tweevlekkige sachembij heeft groene ogen en een achterlijf met grijze banden. Wat verder opvalt, is de hoge fluittoon die het beest produceert als hij aan het vliegen is. De tweevlekkige sachembij houdt zich het liefst op in gebieden waar het warm is waarbij een zandbodem de voorkeur geniet. De tweevlekkige sachembij is tegenwoordig wel een zeldzame verschijning in Nederland.