Gehandicapten vieren vakantie in Bergen aan Zee!

Bergen aan Zee! De mooiste Nederlandse kustplaats. Het is in ieder geval een hele kleine kustplaats. En dat is juist zo aantrekkelijk aan Bergen aan Zee. Geen massa’s toeristen zoals in Scheveningen en Zandvoort. Ook voor mensen met een handicap is Bergen aan Zee een prima bestemming. De vakantie-accommodaties hebben heel veel aanpassingen doorgevoerd waardoor zij ook zorgeloos hun vakantie er kunnen doorbrengen.

Prachtige natuurlijke omgeving

Bergen aan Zee is gezegend met een prachtige natuurlijke omgeving. Een omgeving die de natuurlijke habitat vormt voor heel veel verschillende soorten dieren en planten. Als je door de duinen en bossen van Bergen aan Zee aan het wandelen bent, spot je overal de mooiste dieren. Met name vogels natuurlijk. Vogelaars moeten beslist hun fotocamera en notitieblokje meenemen om al die vogels te bekijken en te notuleren. Naast de vogels leven er in het gebied om fascinerende insecten. Eén van die insecten is de witte rouwbij.

Witte rouwbij

De witte rouwbij heeft een lengte die tussen de 12 en 15 millimeter schommelt. Het beest vliegt in de maanden april, mei en juni. Het borststuk en de kop van de witte rouwbij zijn voor een deel zwart behaard en voor een ander deel grijs behaard. Op het achterlijf van de witte rouwbij zitten sneeuwwitte haarvlekken. De witte rouwbij komt voor op de nestplaatsen van diens gastheren, langs wanden van leem. Heden ten dage is het een vrij zeldzaam beest. De witte rouwbij is een echte koekoeksbij die het gemunt heeft op de mooie sachembij. Daarentegen is hij niet geïnteresseerd in de gewone sachembij.