Goedkope last minute vakantiehuisjes Bergen aan Zee!

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat het niet zoveel geld kost. Je kunt immers je zuurverdiende geld slechts eenmaal uitgeven. Als je naar Bergen aan Zee op vakantie gaat, kun je kiezen uit drie soorten van onderkomens: vakantieappartementen, vakantiehuizen en hotels. Eenieder die voornemens is om een accommodatie te boeken in Bergen aan Zee, kan het beste de last minutes goed in de gaten houden. Vaak kun je daar veel geld mee besparen! In Bergen aan Zee zijn de vakantieaccommodaties opgetrokken in een idyllische omgeving. De weg naar Bergen aan Zee toe, is al van grote schoonheid. Op het moment dat je vervolgens Bergen aan Zee binnenrijdt, valt het direct op dat het badplaatsje in een soort duinkom ligt. Dit zorgt uiteraard voor een geweldige sfeer!

Feitelijk schittert Bergen aan Zee als een pareltje. Een edelsteentje dat zit ingeklemd tussen twee bijzonder fraaie natuurgebieden. Natuurgebieden die tot de mooiste van Nederland behoren. Aan de zuidkant van Bergen aan Zee ligt het Noordhollands Duinreservaat en aan de noordkant van Bergen aan Zee liggen de Schoorlse Duinen.

Hondsbossche Zeewering

De Nederlandse Noordzeekust heeft een lengte van maar liefst 353 kilometer. Deze hele kustlijn wordt heden ten dage opgesierd met mooie duinen. Dat was niet altijd zo! Een klein stukje terug in de tijd was er een onderbreking in de duinen ter hoogte van Petten en Camperduin. Tussen deze twee plaatsen ligt de alombekende Hondsbossche Zeewering. De Hondsbossche Zeewering is een mega-dijk die een lengte heeft van 5,5 kilometer. In 2015 heeft men echter, in het kader van een verdere verbetering van de kustverdediging, een brede strook met duinen vóór de Hondsbossche Zeewering aangelegd. Hierdoor liggen nu voor de gehele vaderlandse Noordzeekust, duinen!

Schoorlse Duinen

Terug naar Bergen aan Zee en de Schoorlse Duinen, die tegen het badplaatsje aanliggen. Dat is namelijk een uniek duingebied. De Schoorlse Duinen hebben een breedte van maar liefst 5 kilometer. Bovendien zijn de hoogste duintoppen van Nederland ook te vinden in de Schoorlse Duinen, sommige exemplaren overstijgen de 54 meter!