Goedkope vakantiehuizen in Bergen aan Zee!

Iedereen die in Bergen aan Zee wil overnachten voor een paar dagen of voor een hele vakantie heeft de keuze uit hotels, vakantiehuizen of vakantieappartementen. Het unieke aan Bergen aan Zee is de verbluffende, sprookjesachtige omgeving van het dorp, waardoor de accommodaties ook in een mooie context staan.

Prijs

De prijs die je voor een accommodatie betaalt, is van veel factoren afhankelijk. Als je ruim van te voren boekt, is de prijs vaak lager dan wanneer je boekt op een datum die dichter bij de effectieve vakantie ligt. Dit heeft dan wel een omslagpunt: als de boekdatum vrijwel óp de vakantiedatum ligt, stort de prijs in elkaar; je praat dan over de zogenaamde last-minute aanbiedingen. Naast het moment van boeken, kan het ook lonen om ‘aanbiedingen’ goed in de gaten te houden. En ten slotte wordt de prijs uiteraard bepaald door de kwaliteit van de accommodatie; een week in een luxe hotel is duurder dan een week in een eenvoudig appartement.

Hotels

Als je tijdens je vakantie of verblijf in Bergen aan Zee helemaal in de watten gelegd wil worden, kun je het beste voor een hotel kiezen. In een hotel wordt alles geregeld. Als je wil eten hoef je niet te gaan kokkerellen, maar ga je naar het restaurant. Je hoeft ook geen tijd te verspillen aan het schoonmaken van het verblijf, op het moment dat je het hotel verlaat voor weer een nieuwe dag, neemt de schoonmaakploeg de hotelkamer voor zijn rekening. De hotels van Bergen aan Zee bezitten geweldige faciliteiten zoals zonnebanken, sauna’s, tennisbanen, midgetgolfbanen en zwembaden. Dus als het geen fraai strandweer is, kun je je in het hotel prima vermaken.

Noordhollands Duinreservaat

Als het daarentegen wel mooi weer is, kun je eropuit trekken en de mooie omgeving gaan verkennen. Zo is het zeer de moeite waard om te gaan wandelen en fietsen in het Noordhollands Duinreservaat, een natuurgebied dat grenst aan Bergen aan Zee. In het Noordhollands Duinreservaat zijn talloze wandel- en fietsroutes uitgezet. Daarnaast kun je natuurlijk een strandwandeling gaan maken en lekker uitwaaien langs de kust van Noord-Holland.

Zeehonden

Op het Noordzeestrand worden alle zintuigen op een aangename manier geprikkeld. De neus en de smaakpapillen detecteren de zilte zeelucht, de oren nemen het geruis van de binnenrollende golven waar en de ogen kunnen al het moois amper verwerken; de kleuren van het water en de duinen, talloze vogels en zeehonden Want met een beetje geluk kun je tijdens een strandwandeling oog in oog komen te staan met zeehonden. In Nederland leven zeehonden (gewone zeehond en grijze zeehond) voornamelijk in de Waddenzee en Oosterschelde, maar ze kunnen langs de hele Noordzeekust opduiken. Het is natuurlijk een geweldige ervaring om het grootste zeezoogdier van Nederland te spotten in de vrije natuur.

Vakantiehuizen

De meeste vakantiegangers in Bergen aan Zee kruipen niet in een hotel, maar boeken een vakantiehuis. In het schilderachtige Bergen aan Zee en diens omgeving is het aanbod van vakantiehuizen groot en gevarieerd. Bergen aan Zee kent zelfs ‘letterlijk’ een schilderachtige omgeving. Bergen wordt namelijk het kunstenaarsdorp van Nederland genoemd, zo’n 100 jaar geleden begonnen zich er kunstenaars te vestigen en dat zijn er sinds die tijd steeds meer geworden. Er is in Bergen zelfs een eigen schilderkunst ontstaan; de zogeheten Bergense School. De sfeer van deze school is voelbaar in heel Bergen en haar omgeving.

Appartementen

Je kunt er ook voor kiezen om de vakantie door te brengen in een appartement. Het aanbod is voldoende; er zijn luxe appartementen, maar ook die wat eenvoudiger zijn. Sommige appartementen bieden plaats aan maximaal twee personen, andere kunnen aan meerdere mensen vakantieonderdak geven. De meeste vakantieappartementen zijn op bijzonder fraaie locaties gesitueerd.