Goedkope wintersport in de buurt van Bergen aan Zee!

Op steenworp afstand van Bergen aan Zee ligt het Noord-Hollandse plaatsje Bergen. In Bergen kun je maar liefst 8 maanden per jaar op wintersport gaan! Bergen is een exclusief en chique plaatsje met prachtige vakantieparken. Bergen is ook een plaatsje waar kunstenaars zoals kunstschilders en beeldhouwers zich graag ophouden. Bergen is dus ook een plaatsje waar je kunt gaan skiën!

Il Primo

De ski-piste van Bergen luistert naar de Italiaanse naam Il Primo, hetgeen ‘de eerste’ betekent. Il Primo is een zogenaamde ski-borstel-baan. In Nederland zijn in de loop van de tijd verschillende ski-borstel-banen aangelegd. De skibaan van Bergen is op een geweldige locatie gesitueerd: hoog op een duintop, diep in het bos! Het is een geweldig gezicht om de baan te zien liggen. Op het moment dat het in Nederland gaat sneeuwen, is het natuurlijk helemaal een feestje op Il Primo! Je waant jezelf dan echt in de Alpen!

Il Primo is de perfecte locatie om jezelf goed voor te bereiden op een wintersport buiten de landsgrenzen. Iedere meter die je skiet in ‘Bergen’, maakt het skiën in de ‘bergen’ een stuk veiliger! Maar het is vooral heel erg leuk om te wintersporten in het Noord-Hollandse Bergen!

Skimateriaal

Mocht je onverhoopt niet over skimateriaal beschikken, hoef je niet in de stress te schieten; je kunt het namelijk allemaal huren bij Il Primo. Ski’s, langlaufski’s en snowboards en de daarbij behorende schoenen zijn allemaal te huur bij de skibaan van Bergen. Het materiaal moet ook allemaal goed scherp zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan is dat óók geen probleem. Op de skibaan kun je je materiaal professioneel laten slijpen.