Goedkope zomervakantie in Bergen aan Zee!

Nederland kent van vier jaargetijden. Ieder van deze jaargetijden heeft zo zijn charme, maar het leeuwendeel van de Nederlanders zal de zomer toch het hoogst aanslaan. De zomer! De tijd van lekker barbecuen, lange avonden in de tuin zitten én vakantie! De vakantie is het hoogtepunt van het jaar. Een periode waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt.

Veluwe en het Drentse-Friese Wold

Uiteraard is het ieder jaar weer de vraag waar naar toe te gaan! Gaan we naar het buitenland of blijven we binnen de landsgrenzen. Tegenwoordig is een vakantie aan de vaderlandse kust razend populair. Vroeger was dat wel anders. Toen zetten de Nederlanders massaal hun tentjes op in de Veluwe en het Drentse-Friese Wold.

Vakantieaccommodaties

Als je voor een vakantie aan de kust gaat, is Bergen aan Zee is prima optie. In dit Noord-Hollandse kustplaatsje zijn heel veel goedkope vakantieaccommodaties te boeken. In Bergen aan Zee vliegen bovendien heel veel vogels rond, maar er leven ook veel fascinerende insectensoorten zoals de grote bloedbij.

Grote bloedbij

De grote bloedbij is een alleenlevende bijensoort. De grote bloedbij leeft in het westen van Europa en in Centraal-Europa. Finland vormt de noordgrens voor de grote bloedbij. In ons land en bij onze zuiderburen leeft het insect voornamelijk langs de kust. In Nederland is het een zeldzame verschijning. De grote bloedbij heeft een lengte van maximaal 14 millimeter. De vliegtijd van de grote bloedbij is van maart tot september. De vrouwtjes van de grote bloedbij gaan de winter in (overwinteren), als imago.