Gratis jazz evenement in de buurt van Bergen aan Zee!

Bergen aan Zee behoort bij de gemeente Bergen. Onder de gemeente Bergen ressorteert uiteraard ook het kunstenaarsdorpje Bergen. De afstand tussen Bergen en Bergen aan Zee is kort, slechts 5 kilometer! In Bergen aan Zee zijn overigens prachtige vakantie-accommodaties te vinden.

Jazz en Sail

Liefhebbers van jazz kunnen het best het eerste weekend van september in hun agenda vrij houden. In dat weekend wordt er namelijk in het Noord-Hollandse badplaatsje een heel groot jazz festival georganiseerd. Drie dagen lang. De naam van dit festival? Jazz en Sail! Het evenement is groot én bovendien gratis! Het staat zelfs te boek als het grootste muziekfestival dat plaatsvindt boven het Noordzeekanaal waarvoor je niet je portemonnee hoeft te trekken!

Twaalf podia

Jazz en Sail vindt plaats in het centrum van Bergen op maar liefst twaalf podia: acht in de buitenlucht en vier binnen. De jazzmuzikanten doen hun stinkende best om het massaal toegestroomde publiek op een aangename manier te vermaken! Ieder jaar kan Jazz en Sail op iedere avond meer dan tienduizend mensen verwelkomen! Dat is uiteraard een gigantisch aantal.

New Orleans

De ontstaansgeschiedenis van jazz is boeiend. De Amerikaanse stad New Orleans is de bakermat van jazz. Bijna 100 jaar geleden ontstond daar de jazz. Jazz is een smeltkroes van onder andere Franse marsmuziek, negrospirituals, folk, blues en ragtime. ‘Zeer energieke dans’, dat is de oorspronkelijke betekenis van het woord jazz. Toen de jazz in de Verenigde Staten opkwam, was niet gelijk iedereen daar even enthousiast over. Veel mensen vonden dat het een muzieksoort was die bij de lage sociale klasse hoorden. Maar uiteindelijk werd jazz het toch een enorme hype!