Gratis parkeerplaatsen Bergen aan Zee!

Nederland is gezegend met de Noordzeekust. Wat een voorrecht is dat! De Noordzeekust heeft in ons landje een lengte van maar liefst 353 kilometer. Langs de kust zijn niet alleen maar duinen, maar ook kustplaatsjes. Zo’n dertig stuks! Als de zomer zich aandient en de temperatuur omhoog gaat, heeft een groot deel van de natie de neiging om verkoeling te zoeken langs de Noordzeekust. Maar dan gaat wel de schoen wringen! In de Nederland wonen namelijk veel te veel mensen om dat allemaal op te vangen!

Heilige koe

En als we nou allemaal in de trein zouden stappen richting de kust, of op de fiets. Nee hoor! Nederland heeft de auto heilig verklaard. Al kost de benzine 10 euro de liter, ons volkje is geenszins van plan om de auto te laten staan! Met andere woorden: als het mooi weer is stappen we allemaal massaal in de auto om bij de kust te geraken. Met alle gevolgen van dien! Lange files naar de kust. Het is op zomerse dagen derhalve praktisch onmogelijk om de stranden van Zuid-Holland en Zeeland te bereiken.

Parkeerplaatsen

En als het je al lukt om bij de kust te komen, ontstaat er direct het volgende probleem. Waar ga ik mijn automobiel parkeren? Het aantal parkeerplaatsen bij de kustplaatsjes is namelijk zeer beperkt. En uiteraard moet je overal je portemonnee trekken om te kunnen parkeren. In Bergen aan Zee is dat niet veel anders. In de zomer is het ook druk in dit uiterst pittoreske Noord-Hollandse kustplaatsje. Als je in de maanden maart tot en met oktober met de auto naar Bergen aan Zee reist, moet je betalen om te parkeren. Buiten deze periode is het parkeren gratis en voor niets!

Vakantieparken

Bergen aan Zee is bovendien gezegend met fantastische vakantieparken waar je heerlijk kunt ontspannen.