Gratis parkeren Bergen aan Zee!

Aan de Nederlandse kust zijn ongeveer een dertigtal kustplaatsjes. Ons land telt ruim zeventien miljoen inwoners. Als het warm weer wordt, wil het leeuwendeel van deze populatie verkoeling zoeken in het Noordzeewater. En dan ontstaan de problemen.

Heilige koe

Tel daarbij op dat voor de meeste mensen de auto een heilige koe is. Dus als op een zomerse dag de mensen naar de zee gaan, stappen ze allemaal in de auto. Daardoor ontstaat vrijwel altijd filevorming. Probeer in de maanden juni, juli en augustus maar eens op het strand van Schevingen of Zandvoort te komen. Dat is bijna een onmogelijk opgave.

Parkeergelegenheden

En als het al lukt om met een auto bij de kust te geraken, doemt het volgende probleem op. Het parkeren van de auto! het aantal parkeergelegenheden bij de kustplaatsen is namelijk maar zeer beperkt. En als je al de mogelijkheid hebt om te parkeren, moet je daarvoor betalen.

Gratis en voor niets

Bergen aan Zee is maar een heel klein kustplaatsje waar het in de zomer heel erg druk kan zijn. Iedereen kan zich voorstellen dat Bergen aan Zee in de zomer wordt overspoeld met badgasten. Daar het aantal parkeerplaatsen beperkt is, is het parkeren in Bergen aan Zee niet gratis. Dat geldt echter alleen maar voor de periode van maart tot met oktober. In de maanden november, december, januari en februari mag iedereen gratis en voor niets zijn auto parkeren bij het strand van Bergen aan Zee. Dit is uiteraard buiten de periode om dat het heel erg druk is in Bergen aan Zee!

Vakantieparken

Het is natuurlijk veel beter om niet te hoeven reizen naar de kust, maar er al te zijn in een vakantiepark. In Bergen aan Zee zijn verschillende vakantieparken.