Het mooie naaktstrand van Bergen aan Zee!

Als je een liefhebber bent van naaktrecreatie oftewel naturisme oftewel nudisme kom je op het strand van Bergen aan Zee prima aan je trekken! Tussen de strandpalen 29,50 en 32,25 is namelijk naaktrecreatie toegestaan, dit is op het noordelijke deel van het strand achter de Schoorlse Duinen. Bij dit naaktstrand staan geen borden, wel is de kop van de betreffende strandpalen roze gekleurd. Bergen aan Zee is bovendien gezegend met fantastische vakantie-accommodaties!

Strandopgangen

Het strand van Bergen aan Zee is middels vier korte strandopgangen te bereiken. De totale lengte van het strand van de gemeente Bergen heeft zelfs een lengte van 21 kilometer. Bij ieder van de strandopgangen is een strandpaviljoen aanwezig. Van noord naar zuid gaat het om de volgende strandpaviljoens: Strandpaviljoen Noord, Strandpaviljoen Joep, Strandpaviljoen Zuid en Strandpaviljoen Offshore. De belangrijkste en populairste strandopgang van Bergen aan Zee is de strandopgang die leidt naar Strandpaviljoen Zuid.

Strandrolstoel

Bij Strandpaviljoen Zuid bestaat er een mogelijkheid om een strandrolstoel oftewel jutter te huren. Deze speciale rolstoel heeft brede banden waardoor je niet wegzakt in het strandzand. Hierdoor is het voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn (ouderen of mensen met een lichamelijke beperking) mogelijk om toch te kunnen genieten van het Noordzeestrand. Als je een jutter-strandrolstoel wil huren bij Strandpaviljoen Zuid betaal je 1 euro per uur. Strandpaviljoen Zuid beschikt over twee jutter-strandrolstoelen.

Jutters voor kinderen

Er bestaan ook speciale jutters voor kinderen. In de gemeente Bergen zijn op verschillende andere plekken ook jutters te verkrijgen: Egmond aan Zee heeft vier jutters (waaronder één voor kinderen), Hargen aan Zee heeft één jutter en Camperduin heeft drie jutters.