Het prachtige naaktstrand van Bergen aan Zee!

Mensen die een naaktstrand verkiezen boven een textielstand kunnen met een gerust hart de reis naar Bergen aan Zee maken. Tussen strandpaal 29,50 en strandpaal 32,25 op het strand van Bergen aan Zee is naakrecreatie namelijk toegestaan. Het naaktstrand van Bergen aan Zee ligt aan de noordkant, vlak in de buurt van Schoorl aan Zee. Het heeft geen zin om naar een bordje te zoeken, want die is er niet. Het naaktstrand is overigens wel goed te vinden; de bovengenoemde strandpalen hebben namelijk een fraai roze geverfde kop!

Lang strand

Het strand van de gemeente Bergen heeft overigens een enorme lengte, namelijk 21 kilometer. Uiteraard is het strand van Bergen aan Zee een onderdeel van dit lange strand. Om op het fraaie strand van Bergen aan Zee te geraken, zijn er vier strandopgangen beschikbaar. Als je de strandopgangen oploopt, passeer je vervolgens vier verschillende strandpaviljoens: Strandpaviljoen Offshore, Strandpaviljoen Zuid, Strandpaviljoen Joep en Strandpaviljoen Noord. De populairste strandopgang van Bergen aan Zee is de strandopgang die naar Strandpaviljoen Zuid leidt.

Strandrolstoel

Voor vrijwel iedereen is het een groot feest om op het Noordzeestrand te zijn. Echter voor mensen die in een rolstoel zitten is het niet gemakkelijk om op het strand te komen. Een gewone rolstoel zakt namelijk helemaal weg in het losse strandzand. Gelukkig bestaan er speciale strandrolstoelen, waardoor het wel mogelijk wordt voor mensen die slecht ter been zijn om het strand te komen! Deze strandrolstoelen zijn uitgerust met brede banden waardoor de rolstoel niet wegzakt! Strandrolstoelen worden ook wel jutters genoemd en zijn voor 1 euro per uur te huur op het strand van Bergen aan Zee!

Vakantie-accommodaties

Bergen aan Zee is overigens gezegend met fantastische vakantie-accommodaties waarin je heerlijk kunt vertoeven!