Het rustige naaktstrand van Bergen aan Zee!

Ook op het strand van Bergen aan Zee is het toegestaan om naakt te recreëren. Naturisten en nudisten zijn welkom tussen de strandpalen 29,50 en 32,25. Dit deel van het strand bevindt zich aan de noordkant van Bergen aan Zee richting Schoorl. Er staan geen borden bij het naaktstrand, maar de zone is wel goed herkenbaar doordat de bovengenoemde strandpalen een roze geverfde kop hebben.

Strandpaviljoen Zuid

De lengte van het strand van de gemeente Bergen is met 21 kilometer enorm lang. Een onderdeel van dit lange strand is uiteraard het strand van Bergen aan Zee. Het fraaie strand van Bergen aan Zee is via vier korte strandtoegangen te bereiken. Achter deze strandopgangen zitten vier mooie strandpaviljoens verscholen. Van zuid naar noord zijn dit achtereenvolgens: Strandpaviljoen Offshore, Strandpaviljoen Zuid, Strandpaviljoen Joep en Strandpaviljoen Noord. De drukste standopgang van Bergen aan Zee is de strandopgang die naar Strandpaviljoen Zuid leidt.

Jutter

Voor mensen die aan een rolstoel zijn gekluisterd (mensen met een lichamelijke beperking of oudere mensen), maar die toch graag naar het strand willen gaan, zijn er in de gemeente Bergen gelukkig mogelijkheden om een strandrolstoel oftewel jutter te huren (kosten: 1 euro per uur). Een strandrolstoel is uitgerust met brede banden, waardoor de stoel niet wegzakt in het losse strandzand. Voor kinderen zijn er bovendien speciale jutters beschikbaar. In iedere badplaats van de gemeente Bergen staan jutters voor mensen klaar. Camperduin heeft drie jutters, Hargen aan Zee heeft één jutter, Bergen aan Zee heeft twee jutters en Egmond aan Zee heeft vier jutters. De jutters zijn allemaal gestationeerd bij de verschillende strandpaviljoens.

Hotels 

Mensen die graag in Bergen aan Zee willen overnachten kunnen kiezen voor een van de vele hotels die het badplaatsje telt.