Honden los op het strand van Bergen aan Zee!

Op het strand van Bergen aan Zee zijn honden uiteraard van harte welkom! De meeste honden gaan helemaal uit hun bol als ze op het strand mogen bivakkeren. Ze gaan dan figuurlijk helemaal los! En … ze mogen ook letterlijk los! Ze mogen namelijk loslopen op het strand van Bergen aan Zee! Ze moeten alleen aangelijnd zijn tijdens het zomerseizoen. Als het strand bezaaid is met zonnende mensen en spelende kinderen is het niet handig als wildvreemde honden die feestjes komen verstoren. Iedereen begrijpt dat.

Honden-poep-zakjes-automaten

Als honden onver(hoop)t (!) uitwerpselen produceren op het strand, wordt van hun eigenaren verwacht dat zij dit even netjes opruimen. Overal langs het strand staan zogenaamde ‘honden-poep-zakjes-automaten’ waar gratis en voor niets gebruik van gemaakt kan worden. Niets is zo vervelend om op het strand van Bergen aan Zee met je blote voeten in een versgedraaide hondendrol te stappen! Bovendien is het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje brandschoon. Men wil dat graag ook zo houden.

Lust voor het oog

Als honden met elkaar spelen is dat een lust voor het oog. Je kunt er oneindig lang naar kijken! Op het strand is dat zeker het geval. Loslopende honden op het strand zoeken elkaar op en checken elkaar! Vaak gaan ze daarna met elkaar spelen en ravotten. Het is dan overigens totaal niet belangrijk hoe groot de honden zijn. Het komt heel vaak voor dat kleine teckeltjes prima maatjes worden met robuuste labradors! Heel leuk om naar te kijken.

Waterratten

Uiteraard duiken honden op het strand ook het Noordzeewater in. Het leeuwendeel van de honden is echt een waterrat. Vaak zie je dat mensen keer op keer een balletje de zee in keilen die Fikkie of Pluto dan enthousiast gaat ophalen. Een uiterst machtig schouwspel.

Vakantieparken

Bergen aan Zee is overigens gezegend met fantastische vakantieparken. Op deze vakantieparken kun je heerlijke vakantie-accommodaties huren.