Honden mogen loslopen op het strand van Bergen aan Zee!

Uiteraard zijn honden van harte welkom op het strand van Bergen aan Zee! Honden vinden het prachtig om op het strand te bivakkeren, ze gaan dan helemaal los! En ze mogen ook los! Loslopen wel te verstaan. Echter tijdens het zomerseizoen moeten ze aangelijnd zijn. Als het op het strand zwart ziet van zonnende mensen is het niet wenselijk dat daar honden doorheen banjeren.

Brandschoon

Daarnaast wordt er van de hondeneigenaren verwacht dat zij de uitwerpselen opruimen die hun trouwe viervoeters produceren. Het strand van Bergen aan Zee is brandschoon en men wil dat ook zo houden. Het is namelijk niet zo fris en aangenaam om met je blote voeten op het strand in de hondenpoep te trappen.

Teckeltje versus Deense dog

Naar het gedrag van honden kun je urenlang met heel veel plezier kijken. Zeker op het strand. Op het strand lopen heel vaak mensen met honden. Als de honden loslopen, zoeken ze elkaar op en gaan ze met elkaar ravotten. Daarbij maakt het niet uit of het een kleine of grote honden zijn. Soms zie je hoe een klein teckeltje een grote Deense dog zit te dollen.

Zwemmen

Wat honden ook heel graag aan doen aan de kust is zwemmen. De Noordzee is het ideale zwembad voor honden. Soms zie je dat mensen keer op keer een stuk hout in het water gooien, waarbij de hond telkens weer het stuk hout bij de eigenaar komt terugbrengen. Vaak begint de hond dan te blaffen om aan te geven dat het stuk hout weer in het water gegooid moet worden! Geweldig om te zien!

Vakantieparken

In de buurt van Bergen aan Zee bevinden zich ook fantastische vakantieparken waar je heerlijk kunt verblijven.