Kampeerwinkel in Bergen aan Zee!

Wat is er nou leuker om fijn te gaan kamperen in eigen land. Om de vrijheid te voelen midden in de natuur. Om zelf te gaan koken met het hele gezin. In de omgeving van Bergen aan Zee zijn verschillende campings aanwezig waar het heerlijk vertoeven is. Als je gaat kamperen, is er natuurlijk altijd een kans dat er bepaalde zaken kapot gaan. In dat geval is het wel handig dat er in de buurt een kampeerwinkel is waar je kampeerbenodigheden kunt kopen. Vaak zijn campings in het bezit van kampeerwinkeltjes waar je verschillende dingen kunt aanschaffen.

Als je op een camping of op een andere accommodatie in Bergen aan Zee staat, kun je heerlijk genieten van de natuur en diens wonderbaarlijke bewoners. Zoals vogels. Maar ook insecten. Sommige insecten zijn gezegend met een overweldigende schoonheid. De gewone slobkousbij is daar een fraai voorbeeld van.

Gewone slobkousbij 

Het vrouwtje van de gewone slobkousbij heeft op haar achterpoten witte en zwarte verzamelharen. Op deze manier kan zij heel veel stuifmeel meetorsen. De beharing op de achterpoten is borstelvormig. Het mannetje van de gewone slobkousbij heeft een geelgekleurd gezicht. Het lichaam van het insect is vrijwel geheel kaal. De achterpoten van de gewone slobkousbij zijn verdikt. Op het achterlijf hebben de eerste twee tergieten een duidelijke punctering. De gewone slobkousbij kent een vliegperiode die loopt van half juni tot eind augustus. De gewone slobkousbij bivakkeert het liefst op de grens tussen droge en natte gebieden. Dan moet je dus denken aan tuinen, spoorweggreppels, vijverkanten en greppels.