Kijkduin: overnachten op het strand!

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje: waar gaan we dit jaar op vakantie? Vaak mogen de kinderen de keuze bepalen! Met name jonge kinderen willen het liefst naar het strand. De hele dag kuilen graven en zandkastelen bouwen. De badplaats Kijkduin zou dan een aantrekkelijke keuze zijn. Kijkduin ressorteert onder de gemeente Den Haag.

Strandhuisjes

Als je eenmaal in Kijkduin bent, valt het op dat je ook op het strand een vakantiehuisje kunt huren. Dit zijn de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Het strand van Kijkduin is niet het enige strand waar je een strandhuisje kunt huren. Dat kan ook op het strand van Julianadorp aan Zee en op het strand van Kamperland. Julianadorp aan Zee ligt in de provincie Noord-Holland en Kamperland ligt in de provincie Zeeland.

Pitvis

Voor welke badplaats je ook kiest, het is natuurlijk een feest om aan de Noordzeekust te vertoeven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Caribische Zee, heeft de Noordzee uiteraard niet zo’n mooie kleur, maar dat wil niet zeggen dat er in de Noordzee geen leven aanwezig is. Zo leven er in de Noordzee heel veel vissen. De pitvis bijvoorbeeld. Van alle vissen die zich laten zien in het Nederlandse deel van de Noordzee, is de pitvis de meest kleurrijke. Tenminste dat geldt voor het mannetje. Het vrouwtje is veel minder kleurrijk. Pitvissen worden doorgaans niet zo heel erg oud, ongeveer 6 jaar. Pitvissen leven door vrijwel in de hele waterkolom, van een diepte van 2 meter tot 400 meter. Bij de mens staat de pitvis niet op het menu. Bij de pitvis staan de volgende organismen op het menu: weekdieren, garnalen, zagers en zeepieren.