Klassiek concert aan het strand van Bergen aan Zee!

Mensen die niet gelukkig en blij worden van het kustlandschap van Bergen aan Zee zijn naar alle waarschijnlijkheid op één hand te tellen! Bergen aan Zee bevindt zich namelijk in een hele inspirerende omgeving. Een omgeving die gezegend is met drie fantastische elementen: de Noordzee, duinen en het strand. Alleen al de kleuren die er zijn op te tekenen zijn van een grootse schoonheid. De Noordzee laat iedere dag een heel spectrum aan tinten zien. Prachtig! Zeker in combinatie met de typisch Hollandse luchten die vaak boven het watertje hangen is dat een genot om naar te kijken!

Duinen

Ook de duinen zijn een regelrecht wonder van de natuur. Duinen zijn gele heuvelen die het wassende Noordzeewater moeten weerhouden om laagliggende delen van Nederland te doen onderlopen. Het helmgras zorgt ervoor dat duinen niet verwaaien, maar als duinen intact blijven. Dat wil niet zeggen dat duinen statisch zijn! Het tegendeel is waar, de wind zorgt ervoor dat de duinen doorlopend van vorm veranderen. En dan is daar nog het strand. Een plaats waar jong en oud heel graag vertoeft.

Canto on the Beach

In zo’n geweldig decor zou het natuurlijk geweldig zijn om van klassieke muziek te kunnen genieten. Die droom hebben ze in Bergen aan Zee tot een realiteit gemaakt. Twee dagen per jaar wordt op het strand van Bergen aan Zee een klassiek concert georganiseerd. ‘Canto on the Beach’ oftewel ‘Canto Ostinato’ is de naam van dit klassieke evenement. De weersomstandigheden kunnen nooit de spelbreker van dit fantastische en unieke concert zijn. Het speelt zich namelijk letterlijk af op het overdekte terras van strandpaviljoen Offshore Beachclub. Strandpaviljoen Offshore Beachclub is één van de vier strandpaviljoens die Bergen aan Zee rijk is!

Strandhuisjes

Tegenwoordig verschijnen er overigens op steeds meer stranden strandhuisjes. Het is heel erg leuk om in een strandhuisje te verblijven.