Klassieke muziek aan het strand van Bergen aan Zee!

Het strand van Bergen aan Zee is een inspirerende omgeving. Iedereen wordt blij van de unieke drie-eenheid: Noordzee, duinen en strand. Door de val van het licht is de Noordzee altijd anders gekleurd, hetgeen hypnotiserend werkt op het brein van de mens. Het geel van de duinen daarentegen wordt op een aangename manier onderbroken door het groen van het helmgras wat er in is verankerd. En tenslotte het strand. Een locatie waar kinderen zich kostelijk vermaken met het bouwen van zandkastelen en het graven van diepe kuilen. Een plaats waar volwassen mensen hun huid bruinen en nippen aan een lekker glas rosé!

Canto Ostinato

Het zou natuurlijk geweldig zijn om in zo’n fantastische omgeving te kunnen genieten van klassieke muziek. Nou dat is mogelijk! En wel in Bergen aan Zee! Ieder jaar wordt op 2 dagen in de maand augustus aan het strand van Bergen aan Zee het zogenaamde ‘Canto on the Beach’ oftewel ‘Canto Ostinato’ georganiseerd. Heerlijk genieten van een klassiek concert aan het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje! Het concert vindt plaats op het overdekte terras van strandpaviljoen Offshore Beachclub.

Classicisme

Onder klassieke muziek wordt overigens geschoolde muziek verstaan die voortgekomen is uit de westerse kerkelijk- en wereldlijke muziektradities, lopend van de middeleeuwen tot heden. In de periode 1550-1900 zijn de kernregels van deze tradities verankerd. Het leeuwendeel van de composities is op een of andere manier genoteerd, vastgelegd en derhalve bewaard gebleven. Er zijn ook mensen die vinden dat onder klassieke muziek, muziek wordt verstaan die voortgekomen is uit het tijdvak van het classicisme. Dus de periode 1730-1820.

Strandhuisjes

Strandhuisjes zijn de allernieuwste rage onder vakantievierend Nederland. Als je in een strandhuisje bivakkeert, ben je feitelijk midden in de natuur! Een regelrechte aanrader.