Kosteloos parkeren Bergen aan Zee!

Ons land is gezegend met de Noordzee. Daar boffen we enorm mee! De Nederlandse Noordzeekust heeft een lengte van ongeveer 353 kilometer. Deze kustlijn wordt opgesierd met duinen én kustplaatsjes. Nederland heeft meer dan dertig badplaatsen. In de zomer is het druk in deze badplaatsen. Een groot deel van de vaderlandse populatie is dan namelijk voornemens om verkoeling te zoeken op het strand. Helaas kunnen er dan wel de nodige problemen ontstaan, de kuststrook is feitelijk te klein om al die massa’s mensen op een ordentelijke manier op te vangen!

Vervoer naar de kust

Daar komt nog een tweede probleem bij. Het vervoer naar de kust! Het leeuwendeel van de badgasten stapt namelijk niet in de trein of op de fiets, nee zij stapt massaal in een automobiel. Het gevolg daarvan laat zich raden, lange files! Tijdens de zomermaanden is het derhalve heel erg druk met auto’s langs de kust. In de badplaatsen van met name Zeeland en Zuid-Holland ziet het er dan zwart van de auto’s.

Weinig parkeerplaatsen

Als het je toch lukt om bij het strand te komen, doemt het volgende probleem op! Is er nog plaats om mijn auto ergens te parkeren? Want het aantal parkeerplaatsen aan de kust is dun gezaaid en bovendien is het vrijwel overal betaald parkeren. Als je Bergen aan Zee bezoekt, loop je ook tegen deze problemen aan. In de zomerperiode kan het in deze fraaie Noord-Hollandse kustplaats ook heel erg druk zijn. Als je in de maanden maart tot en met oktober je auto richting Bergen aan Zee stuurt, moet je bovendien parkeergeld betalen. Buiten deze maanden om, kun je je auto gratis en voor niets parkeren voor de kust van Bergen aan Zee.

Vakantieparken

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je op een zomerse dag helemaal niet naar Bergen aan Zee hoeft te reizen. Dat je gewoon slim in een vakantiepark gaat zitten.