Last minute vakantiehuisjes Bergen aan Zee!

Iedereen die op vakantie gaat, wil uiteraard zo min mogelijk geld betalen, je kunt het geld namelijk maar een keer uitgeven. Mensen die op vakantie gaan naar Bergen aan Zee hebben de keuze uit drie soorten accommodaties: hotels, vakantiehuizen en vakantieappartementen. Als je een accommodatie in Bergen aan Zee wil boeken, loont het om een last minute te pakken, dat scheelt handenvol geld.

Idyllische omgeving

De vakantieaccommodaties zijn in Bergen aan Zee in een idyllische omgeving opgetrokken. Alleen al de weg naar Bergen aan Zee toe, is een lust voor het oog. Als je dan eenmaal Bergen aan Zee binnenrijdt, valt het op dat het Noord-Hollandse kustplaatsje in een soort duinkom ligt. Hetgeen uiteraard een geweldige sfeer geeft. Bergen aan Zee schittert feitelijk als een pareltje dat ingeklemd zit tussen twee gigantisch fraaie natuurgebieden. Natuurgebieden die met het grootste gemak tot de mooiste van Nederland gerekend kunnen worden! Aan de noordkant zijn dat de Schoorlse Duinen en aan de zuidkant is dat het Noordhollands Duinreservaat.

Hondsbossche Zeewering

Nederland is gezegend met maar liefst 353 kilometer aan Noordzeekust. Die hele kust wordt tegenwoordig opgesierd met duinen. Nog niet zo heel erg lang geleden werden de duinen langs de vaderlandse kust namelijk nog onderbroken door een dijk tussen Petten en Camperduin; de zogenaamde Hondsbossche Zeewering. De Hondsbossche Zeewering heeft een lengte van 5,5 kilometer. Echter in het kader van een verdere verbetering van de kustverdediging heeft met in 2015 een strook duinen voor de Hondsbossche Zeewering aangelegd. Door deze interventie is nu de gehele Noordzeekust in het bezit van duinen!

Terug naar de Schoorlse Duinen die tegen Bergen aan Zee aanliggen. Deze duinen zijn namelijk uniek in Nederland. Met een breedte van 5 kilometer is het duinlandschap van Schoorl het breedste van ons hele land. Daarnaast herbergt het gebied ook de hoogste duinen van Nederland: duinen die boven de 54 meter uitstijgen!