Lokale weersverwachting voor Bergen aan Zee!

Wat is de lokale weersverwachting voor Bergen aan Zee? Dat is een vraag die veel mensen graag beantwoord willen zien als zij voornemens zijn om naar het pittoreske plaatsje aan de Noordzeekust te togen om daar te verblijven in een vakantie-accommodatie. De meeste mensen willen natuurlijk een mooie zonnige dag als zij naar de Bergen aan Zee gaan. Maar het is aan zee natuurlijk ook heel erg leuk als het hard waait. Het is dan een feest om lekker uit te waaien op het strand.

Tegenwoordig is het niet meer al te moeilijk om achter de weersvoorspelling te komen. Op het internet zijn tientallen websites te vinden die als thema het weer in Nederland hebben en dus ook de weersverwachting voor het plaatsje Bergen aan Zee kunnen voorspellen.

Zeeforel

De absolute topattractie van Bergen aan Zee is uiteraard diens indrukwekkende Noordzee. Een Noordzee waarin heel veel verschillende soorten vissen zwemmen, waaronder zeeforel.

De zeeforel is een bijzondere vissoort, hij trekt namelijk de rivieren op om te kunnen paaien. Binnen de forelfamilie is de zeeforel dus een trekkende soort, dit in tegenstelling tot zijn neef, de beekforel. Zeeforellen kunnen een lengte krijgen van meer dan 150 centimeter. De zeeforel heeft een zilveren kleur die verder bedekt is met zwarte vlekjes. Op het moment dat de zeeforel een rivier opzwemt, verandert de kleur naar het paaikleed en verdwijnt de zilveren kleur. 

Er zijn een paar verschillen tussen zeeforellen en zalmen. Ten opzichte van de zalm heeft de zeeforel een grotere bek, is de staartwortel breder en hebben de zwarte vlekjes op het lijf de vorm van een X. Voor de visserij is de zeeforel een belangrijke vissoort, hij wordt culinair hoog gewaardeerd.