Loslopende honden op het strand van Bergen aan Zee!

Het maken van een lange strandwandeling in Bergen aan Zee is voor de meeste mensen dé manier om te genieten en te ontspannen. Heerlijk langs de vloedlijn struinen met de blik op het zandstrand, op zoek naar mooie schelpjes. Onderwijl er een frisse wind of warme zonnestralen op je snoet staan. En dan ’s avonds lekker vertoeven in je vakantie-accommodatie!

Honden

Je kunt ervoor kiezen om alleen op het strand te zijn, met je geliefde of partner, met vrienden of kennissen, of met een … hond! Met een hond op het strand van Bergen aan Zee is een groot feest. Uiteraard moet je ze tijdens het zomerseizoen aanlijnen, maar verder mag je ze gewoon loslaten. En als trouwe viervoeters los mogen op het strand, gaan ze ook helemaal los! Een machtig gezicht om te zien. Ze zoeken dan de andere loslopende honden op het strand op en gaan dan met elkaar spelen, stoeien en ravotten.

Het leeuwendeel van de honden vindt het daarnaast heerlijk om pootje te baden of om te gaan zwemmen in het zeewater. Er zijn natuurlijk honden die met geen paard de Noordzee in te krijgen zijn, maar deze exemplaren zijn duidelijk in de minderheid. Het gros van de honden vindt het heerlijk om te gaan zwemmen in het zoute zeewater. 

Het is leuk om te zien dat sommige hondeneigenaren oneindig vaak een balletje of een stuk hout het water in kunnen gooien dat iedere keer weer trouw wordt opgehaald door de hond. Sommige honden lijken derhalve onuitputtelijk. En als het baasje dan niet snel genoeg het voorwerp weer terug de Noordzee ingooit, begint Fikkie of Pluto hard te blaffen!