Luxe zomervakantie in Bergen aan Zee!

Het is heel goed mogelijk om een luxe zomervakantie te verkrijgen in Bergen aan Zee! In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn namelijk heel veel luxe vakantie-accommodaties voorhanden. Dan moet je denken aan hotels, vakantiehuizen, vakantie-appartementen en campings. Eenmaal in Bergen aan Zee aangekomen, kan het grote genieten gaan beginnen. Oók van de natuur en diens wonderbaarlijke bewoners zoals intrigerende insecten. De boshommel is daar een fraai voorbeeld van.

Boshommel

Door de naam boshommel word je direct op het verkeerde been gezet. Het bos is namelijk niet de habitat die het insect het meest ambieert. De boshommel houdt zich het liefst op in graslanden, langs bloemrijke bosranden en in ruderale gebieden. De boshommel kan heel snel vliegen. Daarnaast heeft hij een kenmerkende kleurtekening. Door deze twee eigenschappen is de boshommel gemakkelijk van andere hommelsoorten te onderscheiden. 

De kop van de boshommel is lang. Het borststuk is bruin- tot grijsgeel gekleurd. Het borststuk heeft in het midden een zwarte band. Bij de boshommel is het achterlijf anatomisch opgedeeld uit verschillende tergieten; tergiet 1 tot en met 6. Het voorste deel van het achterlijf bestaat uit tergieten 1 en 2. Het tussenstuk van het achterlijf bestaat uit tergiet 3. Het achterste deel van het achterlijf bestaat uit tergieten 4, 5 en 6. Op tergieten 1 en 2 zitten rijen met zwarte haren. Tergiet 3 is zwart. Tergieten 4, 5 en 6 hebben roestrode haren. De boshommel heeft een vrij lange tong. De tong van de koningin heeft een lengte die tussen de 12 en 14 millimeter ligt.