Met paarden op het strand van Bergen aan Zee!

Paardrijden is voor veel landgenoten een grote hobby. Samen met een paard in harmonie stappen, draven en galopperen is de grote uitdaging. Paardrijden is echter niet gemakkelijk. Een paard is namelijk veel sterker dan de ruiter of amazone die op hem zit. Als hij wil, wint hij altijd. Het is daarom de kunst om het vertrouwen van een paard te verdienen waardoor hij doet wat jij wilt.

Strandrit

Je kunt met een paard in een binnen- of buitenbak rijden, maar je kunt ook een buitenrit maken. Als je een buitenrit maakt, kun je bijvoorbeeld door de bossen, duinen of weilanden gaan crossen. Maar je kunt ook het strand op! Bijvoorbeeld op het strand van Bergen aan Zee. Uiteraard is dat voor veel mensen een grote droom! Als je gaat paardrijden op het strand, sla je feitelijk twee vliegen in één klap; enerzijds ben je met de paardrijsport bezig en anderzijds bevind je jezelf in een ongekend mooie omgeving! Een omgeving die gedomineerd wordt door glooiende duinen, een breed zandstrand en een onstuimige Noordzee! Prachtig allemaal.

Maneges

Maneges zijn er voldoende in Bergen aan Zee en diens omgeving. Bij deze maneges zijn georganiseerde strandritten te maken. Je gaat dan met ervaren instructeurs het strand op. Want paardrijden op het strand vereist wel wat vaardigheden. Als bijvoorbeeld de paarden op het strand onverhoopt op hol slaan, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en moet je derhalve wel weten wat je moet doen.

Het hele jaar door

Iedere dag van het jaar mag je met paarden het strand van Bergen aan Zee op. Echter in de periode van 1 mei tot 1 oktober zijn de edele viervoeters op het strand van het pittoreske Noord-Hollandse kustplaatsje niet welkom tussen 09.00 en 19.00 uur. Het is er dan veel te druk met badgasten die fijn aan het zonnen zijn!

Vakantieparken

Na een dagje op het strand met een paard is het vervolgens ’s avonds lekker vertoeven in een vakantiepark van Bergen aan Zee.