In het najaar naar Bergen aan Zee!

Het najaar een hele goede tijd om op vakantie te gaan naar Bergen aan Zee. Dat is om verschillende redenen. Op de eerste plaats is het dan niet meer zo druk in het Noord-Hollandse kustplaatsje, het is een periode dat de zomer net achter de rug is. De kinderen zijn weer naar school en de mensen zijn weer aan het werk. Op de tweede plaats zijn de prijzen veel lager. Want we praten in het najaar over het laagseizoen. Dat heeft enorme consequenties op de prijzen van de accommodaties. Vaak wordt er dan gestunt met kortingen en aanbiedingen. Dit is allemaal heel erg gunstig voor de mensen die naar Bergen aan Zee willen togen.

Natuur

Als je eenmaal in Bergen aan Zee bent, kan het grote genieten gaan beginnen. Van de natuur bijvoorbeeld. De natuur in Bergen is zo mooi! Als je in het badplaatsje je ogen goed de kost geeft, heb je bijvoorbeeld een kans op de bonte beer te spotten!

Bonte beer

De bonte beer heeft een vleugelspanwijdte die tussen de 45 en 55 millimeter ligt. Als je deze bijzondere vlindersoort in Nederland wil zien, moet je ervoor zorgen dat je in de maanden juni, juli en augustus buiten bent. De bonte beer is grote vlinder die een opvallend slank lichaam heeft. Er is een groot verschil tussen de voorvleugels en achtervleugels van de bonte beer. De voorvleugels hebben een zwartblauwe kleur en zijn bovendien in het bezit van vlekken die een witte en gele kleur hebben. De achtervleugels hebben een rode kleur en zijn in het bezit van zwarte tekeningen.