Neerlands mooiste badplaats is Bergen aan Zee!

Wat is de mooiste badplaats van Nederland? Het leeuwendeel van de kenners zal dan in koor Bergen aan Zee roepen. Bergen aan Zee! Het pittoreske badplaatsje aan de Noordzeekust! Feitelijk heeft Bergen aan Zee alles wat je hoopt aan te treffen in een mooie badplaats. Als je alleen al kijkt naar de weg die naar Bergen aan Zee leidt. Waarschijnlijk één van de mooiste wegen die ons landje telt. Een fraaie brede weg die door het duinlandschap kronkelt en meandert. Een sprookjesachtige weg die maar een doel heeft, namelijk Bergen aan Zee! Het is dus geen doorlopende weg, je zult op de weg alleen maar medeweggebruikers treffen die als einddoel Bergen aan Zee hebben!

Kleinschalig

Als je Bergen aan Zee binnenrijdt zijn er een paar woorden die het brein te binnen schieten: gezellig, pittoresk en klein. Het is goed om je te realiseren dat er in Bergen aan Zee maar een handjevol mensen woont, slechts een paar honderd! Wat direct opvalt als je het dorpje binnenrijdt, is de ligging. Het ligt namelijk in een soort duinkom, een giga-duinkom. Daarnaast is Bergen aan Zee gezegend met twee fantastische natuurgebieden; De Schoorlse Duinen en het Noordhollands Duinreservaat. Deze twee gebieden vormen de grenzen van Bergen aan Zee.

De Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen is een uniek natuurgebied voor Nederlandse begrippen. Het herbergt namelijk de hoogste duintoppen van Nederland, boven de 50 meter! Bovendien is het gebied het breedste duinlandschap van ons vaderland, ruim 4 kilometer. Het Noordhollands Duinreservaat is eveneens een overweldigend natuurgebied dat ook hele hoge duintoppen kent. Zowel de Schoorlse Duinen als het Noordhollands Duinreservaat nodigen enorm uit om lekker doorheen te wandelen en te fietsen.

Vakantieparken

Na een dagje in de duinen vertoeft te hebben, is het leuk om ’s avonds lekker te ontspannen in je vakantieverblijf in een van de vakantieparken die zich bevinden in de omgeving van Bergen aan Zee!