Negentig strandhuisjes in Julianadorp en zestig in Kamperland!

Strandhuisjes! Ze zijn de laatste jaren razendpopulair geworden! Wat zijn strandhuisjes? Wel, dat zijn uiterst luxe vakantiewoningen die midden op het strand zijn geposteerd. Met andere woorden; je bent midden in de natuur en hoeft op geen enkele manier aan comfort in te leveren. Ideaal dus! Waar staan al die strandhuisjes? Dat ga ik je vertellen! Maar liefst negentig stuks staan opgesteld bij het Noord-Hollandse badplaatsje Julianadorp aan Zee en zestig stuks staan opgesteld bij het Zeeuwse badplaatsje Kamperland.

Julianadorp aan Zee en Kamperland

In Julianadorp aan Zee staan de strandhuisjes op het Noordzeestrand. In Kamperland staan de strandhuisjes op Sophiastrand. Het Sophiastrand is één van de stranden van de Oosterschelde. De Oosterschelde is een Zeeuwse zeearm die volledig kan worden afgesloten. Die laatste eigenschap is ook van belang voor de strandhuisjes van Kamperland. Het Noordzeestrand is gedurende de winter te woest en te wild voor de strandhuisjes. Het is daarom dat de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee aan het einde van de herfst van het strand worden verwijderd. Voor de Oosterschelde geldt dat niet. Dit watertje is veel beter te beheersen. Ook tijdens de winter. De strandhuisjes van Kamperland zijn derhalve het hele jaar door te boeken; óók gedurende de winter.

Oosterschelde 

De Oosterschelde is overigens een prachtig gebied. Het is tegenwoordig zelfs een beschermd natuurgebied: Nationaal Park Oosterschelde! De Oosterschelde is voor heel veel vissoorten een hele belangrijke kraamkamer. Maar naast vissen is het een gebied dat boordevol met ander leven zit. Het is daarom dat de Oosterschelde voor veel sportduikers als een echte hotspot wordt gezien!