Op het strand van Zuid-Holland luxe strandhuisjes huren!

Een groot deel van de Nederlandse kustlijn wordt ingenomen door de provincie Zuid-Holland. Langs dit stukje Noordzeekust is het uiteraard heerlijk recreëren. Met name als gedurende de zomer het kwik in de thermometer de hoogste regionen opzoekt, is het lekker vertoeven aan de Zuid-Hollandse kust. Kijkduin bijvoorbeeld. Deze prachtige badplaats ressorteert onder de gemeente Den Haag. Den Haag is uiteraard in het bezit van nog een aantrekkelijke badplaats; Scheveningen.

Strandhuisjes

Als je tegenwoordig op het strand van Kijkduin aan het wandelen bent, valt het op dat er ook vakantiehuisjes op het strand staan; de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Deze strandhuisjes kun je gedurende het seizoen huren. In de winter worden ze afgebroken en elders opgeslagen. Dat geldt ook voor de strandhuisjes die zijn te vinden op het strand van het Noord-Hollandse plaatsje Julianadorp aan Zee. Ook deze strandhuisjes worden aan het einde van de herfst van het strand verwijderd. Zou men dit niet doen, dan zouden de strandhuisjes weggespoeld worden door het oprukkende water. In Zeeland daarentegen staan strandhuisjes die men in het najaar niet van het strand weg hoeft te halen. Deze strandhuisjes staan op het Sophiastrand van het schiereiland Noord-Beveland bij het plaatsje Kamperland.

Betoverende Noordzee

Strandhuisjes zijn de meest bijzondere vakantieaccomodaties die je in Nederland kun verkrijgen. Het spreekt voor zich dat het in ons land onmogelijk is om dichter bij de Noordzee te slapen. Een Noordzee waarvan de kleuren altijd anders zijn. Een Noordzee die als een amoebe op en neer deint gedurende eb en vloed. Een Noordzee die dus nimmer verveelt!