Op het Kijkduinse strand overnachten!

Eén van de meest aantrekkelijke stranden van Nederland is het strand van Kijkduin te Den Haag. Als je over het Kijkduinse strand aan het wandelen bent, kan ik me voorstellen dat je wel op dat strand zou willen logeren in een vakantiehuisje! Nou, tegenwoordig is dat mogelijk. Op het Kijkduinse strand staan namelijk strandhuisjes waarin te kunt logeren.

Meer plaatsen 

Het Kijkduinse strand is daarmee niet het enige strand waar je kunt logeren. Ook op het Kamperlandse strand kun je overnachten in een strandhuisje. Daarnaast staan er strandslaaphuisjes op het strand van Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt in de Kop van Noord-Holland.

Schol

Op het strand komen twee werelden op een prettige manier samen; enerzijds de duinen en anderzijds de Noordzee. Een Noordzee waarin heel veel vissen leven. Eén van die vissoorten is de schol. De schol is verreweg de bekendste platvis van de Noordzee. Het is ook een vissoort die culinair erg wordt gewaardeerd. In Vlaanderen spreekt men niet van schol, maar van pladijs. In het Nederlandse deel van de Noordzee leven naast de schol ook de schar en bot. De schol heeft een paar opmerkelijke kenmerken. De rechterkant van de schol heeft een groenbruine kleur met oranje stippen. Daarnaast zitten de ogen van de schol aan de rechterkant. De linkerkant van de schol is wit en bevat derhalve geen ogen. Op het menu van de schol staan hoofdzakelijk wormen en weekdieren. Als een jonge schol wordt geboren, zwemt hij nog rechtop. Als de schol 6 jaar oud is, vindt er een gedaantewisseling plaats; één van de ogen migreert dan naar de rechterkant, waardoor deze kant dus twee ogen heeft. Daarnaast gaat hij dan op zijn zij zwemmen.