Openingstijden van de strandpaviljoens in Bergen aan Zee!

Op een echt strand mag uiteraard een strandpaviljoen niet ontbreken. Dat geldt ook voor het strand van Bergen aan Zee. Op het strand van deze pittoreske Noord-Hollandse kustplaats zijn maar liefst vier strandpaviljoens geposteerd. Deze strandpaviljoens zijn 7 dagen in de week geopend waarbij ’s middags heerlijk geluncht kan worden en vanaf het einde van de middag de mensen aan tafel kunnen schuiven om te dineren.

De strandpaviljoens liggen direct achter de strandopgangen; de duinenstrook van Bergen aan Zee is namelijk niet zo breed. Als je een brede duinstrook wilt zien, moet je naar Schoorl togen, daar heeft de duinstrook een breedte van maar liefst 5 kilometer.

Kinderen op het strand

De strandpaviljoens van Bergen aan Zee hebben iets feestelijks, je krijgt daardoor een echt vakantiegevoel. Mensen gaan naar het strand om verschillende redenen. Sommigen vinden het leuk om een strandwandeling te maken en lekker uit te waaien. Andere mensen gaan met hun jonge kinderen naar het strand. Kinderen die zich prima kunnen vermaken met het bouwen van zandkastelen en het graven van diepe kuilen. Of ze gaan met schepnetjes proberen om wat visjes in de branding te vangen.

Honden op het strand

Voor mensen met honden is het ook geweldig om op het strand te zijn. Honden gaan helemaal los op zo’n grote zandvlakte. Als ze dan andere honden zien, kunnen ze lekker met elkaar ravotten. Het is ook leuk om de trouwe viervoeters in de Noordzee te laten zwemmen. Je kunt eindeloos vaak een balletje in het Noordzeewater gooien dat keer op keer door Pluto of Fikkie wordt opgehaald …

Vakantieparken

In de omgeving van Bergen aan Zee bevinden zich verschillende vakantieparken waar prachtige vakantie-accommodaties te huur zijn!