Paardrijden op het strand van Bergen aan Zee!

Met een paard op het strand van Bergen aan Zee rijden, is voor veel mensen een grote droom! Op de rug van de edele viervoeter door de branding van de Noordzee crossen is natuurlijk geweldig! Als je een strandrit maakt combineer je feitelijk twee aangename dingen: enerzijds ben je lekker aan het sporten en anderzijds kun je jezelf overgeven aan een overweldigende natuur. 

Ervaring

Als je met een paard het strand opgaat, moet je wel over de nodige ervaring beschikken. Paarden gedragen zich namelijk op het strand anders dan in de omgeving die zij doorgaans gewend zijn. In de omgeving van Bergen aan Zee zijn voldoende maneges aanwezig die georganiseerde strandritten aanbieden. Het is dan erg aantrekkelijk om met een klein groepje eerst door de duinen te stappen, draven en galopperen om vervolgens als kers op de taart op het strand uit te komen.

Tijden

Uiteraard kan het op het strand van Bergen aan Zee heel erg druk zijn met badgasten en zonaanbidders. Strandritten zijn dan ook niet toegestaan van 1 mei tot 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur. Het zou dan onverantwoord zijn om met paarden op het strand te komen. Je moet er toch niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als de paarden op het overvolle strand op hol zouden slaan. Een strand waar jonge kinderen zandkastelen aan het bouwen zijn en diepe kuilen aan het uitgraven zijn. Maar na 19.00 uur gaan de meeste badgasten huiswaarts en wordt het veel rustiger op het strand. Dan is het wél verantwoord om met paarden op het strand te bivakkeren!

Vakantieparken

De omgeving van Bergen aan Zee is gezegend met verschillende vakantieparken. Op deze parken zijn prachtige vakantie-accommodaties te huren!