Prachtige strandhuisjes huren in Kijkduin!

Als heden ten dage over het strand wandelt, is de kans vrij groot dat je dat je oog in oog komt met een razend populair nieuw fenomeen: strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes! Met andere woorden; volwaardige vakantiewoningen die pontificaal op het strand staan! Waanzinnig!

Zuid-Holland

Waar staan die strandhuisjes allemaal? Wel, langs de gehele vaderlandse kust. Laten we beginnen met de provincie Zuid-Holland. hier zijn de strandhuisjes te vinden op het strand van de gemeente Den Haag. Den haag is in het bezit van twee stranden: Scheveningen en Kijkduin. Als je geïnteresseerd bent om in een strandhuisje te gaan logeren, moet je naar het strand van Kijkduin. Op het strand van Kijkduin kun je vervolgens kiezen uit twee typen van strandhuisjes: type Kijkduin of Haags type (de Haagse strandhuisjes).

Zeeland

Zakken we een stukje verder langs de kustlijn, dan komen we terecht in de provincie Zeeland. Ook hier is het mogelijk om in een strandhuisje te bivakkeren. De strandhuisjes staan hier op het Sophiastrand van Kamperland op het voormalige eiland Noord-Beveland. Je kunt hier kiezen uit één van de zestig strandhuisjes!

Noord-Holland

Als je een grotere keuze wilt hebben, kun je het beste togen naar de provincie Noord-Holland en wel naar het plaatsje Julianadorp aan Zee. Op het strand van deze prachtige badplaats staan maar liefst negentig ultramoderne strandhuisjes. Het strand van Julianadorp aan Zee is met zijn 4 kilometer één van de langste stranden van heel Nederland. Bovendien is het één van de schoonste stranden van ons kikkerlandje!