Schitterende zomervakantie in Bergen aan Zee!

De zomer is uiteraard een fantastische periode. Het is tot diep in de avond licht buiten en het leven speelt zich ook voor een groot deel buitenshuis af. De Nederlandse kust is de absolute ‘place to be’ gedurende de zomer. Mensen stappen dan in groten getale in de auto om naar de kust te togen. Daar aan de kust vinden ze vervolgens verkoeling in de zee en plezier op het strand.

Bergen aan Zee

Eén van de toplocaties aan de vaderlandse kust is Bergen aan Zee. Bergen aan Zee is in velerlei opzichten een unieke badplaats. Zo is het eigenlijk piepklein. En dat is juist zo aantrekkelijk! Het is niet te vergelijken met het massatoerisme dat we aantreffen bij de badplaatsen van de provincie Zuid-Holland. In Bergen aan Zee kun je kiezen uit verschillende soorten accommodaties.

Vogels en insecten

Mensen die van vogels houden, komen in Bergen aan Zee ook prima aan hun trekken. Het is dus slim om een verrekijker mee te nemen en te gaan genieten van de gevleugelde vrienden die in het Noord-Hollandse plaatsje aan het rondfladderen zijn. Vogels zijn niet de dieren die het meest voorkomen in Bergen aan Zee. Aan de kust leven ook fascinerende insecten! Eén van die insecten is de blauwzwarte houtbij.

Blauwzwarte houtbij

De blauwzwarte houtbij ressorteert onder houtbijen. Als je de blauwzwarte houtbij ziet, denk je te maken te hebben met een grote vlieg. Niets is minder waar! Het is gewoon een alleenlevende bij. Een alleenlevende bij wordt een solitaire bij genoemd. Het is dus een bij waarbij er geen nest wordt gebouwd met een koningin en werksters.