Skiën in de buurt van Bergen aan Zee!

Iedereen die aan Bergen aan Zee denkt, denkt aan de zomer. Lekker met het gezinnetje naar de Noordzeekust. De kinderen kunnen dan zandkastelen bouwen en kuilen graven. Onderwijl kun je als ouders van de zon en het zeewater genieten! Maar ook in de winter kun je in de buurt van Bergen aan Zee prima aan je trekken komen …

Imposante skibaan

In het plaatsje Bergen, dat op steenworp afstand van Bergen aan Zee ligt, ligt namelijk een imposante skibaan in de duinen. Tussen Bergen aan Zee en Bergen ligt overigens een prachtige niet-doorgaande weg! De skibaan van Bergen draagt de naam Il Primo. Op deze skibaan kun je perfect oefenen en jezelf voorbereiden voor het echte werk in de Alpen of andere skioorden! Je kunt ook skiles nemen bij Il Primo door gediplomeerde Nederlands sprekende skileraren. Op deze manier kun goed leren om technisch te kunnen skiën.

Hoge duin

De buitenskibaan van Bergen ligt op een hoge duin midden in het bos. Het is een geweldig mooie locatie. Bij de skibaan is ook een heuse Oostenrijkse skihut/skichalet opgetrokken waar je na afloop van het skiën lekker aan een glaasje glühwein kunt nippen en weer een beetje op temperatuur kunt komen! Je komt dan echt in een wintersportsfeer terecht.

Borstelbaan

Bij Il Primo is het mogelijk om te skiën, langlaufen en snowboarden. Il Primo is een zogenaamde borstelbaan. In Nederland zijn verschillende borstelbanen aangelegd. Ieder jaar kun je vanaf 1 september terecht bij Il Primo, op 30 april worden de deuren dan weer gesloten. Het skiseizoen bij Il Prime duurt dus 8 maanden!

Vakantieparken

In Bergen én Bergen aan Zee bevinden zich overigens verschillende vakantieparken waar je een zorgeloze vakantie kunt beleven.