Strandhuisjes (negentig stuks) in Julianadorp en zestig stuks in Kamperland!

Op het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee staan negentig zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes oftewel slaapstrandhuisjes oftewel beach houses. Deze strandhuisjes worden beheerd door het Landal Beach Resort Oogduyne. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn te huur oftewel te boeken. Deze strandhuisjes zijn ook te koop. Mensen die een strandhuisje huren in Julianadorp aan Zee mogen ook gebruik maken van alle faciliteiten die op het vakantiepark van het Landal Beach Resort Oogduyne aanwezig zijn.

Op het Sophiastrand van Noord-Beveland, aan de Westerschelde bij het plaatsje Kamperland, staan zestig strandhuisjes. Deze strandhuisjes worden beheerd door het Roompot Beach Resort. Eenieder die gebruik maakt van de standhuisjes mag ook gebruik maken van de faciliteiten van het vakantiepark.

Oosterschelde

De Oosterschelde is een min of mee afgesloten zeearm van de rivier de Schelde. De Oosterschelde wordt omgeven door de volgende schiereilanden: Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Tholen en Schouwen-Duiveland. Toen de Oosterscheldekering in 1986 in gebruik werd genomen was het plotsklaps mogelijk om de Oosterschelde volledig van de Noordzee af te sluiten. Het totale oppervlakte van de Oosterschelde bedraagt 350 km2. Op het moment dat het laag water is, valt een deel van de Oosterschelde droog.

Nationaal Park Oosterschelde

Tegenwoordig is de Oosterschelde een nationaal park: Nationaal Park Oosterschelde. Nationaal Park Oosterschelde bezit een rijke flora & fauna en is derhalve zeer populair bij sportduikers. Er zijn verschillende duikhotspots langs de Oosterschelde zoals Gorishoek, Wemelinge, Zuidbout, Kats, Wissenkerke, Plompe Toren, de Pijlers van de Zeelandbrug en de Bergse Diepsluis.