Strandrit met paarden in Bergen aan Zee!

Voor heel veel mensen is paardrijden op het strand van Bergen aan Zee een grote wens. Als je op de rug van een paard over het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje rijdt, kom je dicht bij de ultieme gelukservaring! Je bent lekker in beweging én je zuigt de schoonheid van het kustlandschap op.

Ervaring

Het maken van een strandrit met een paard is echter alleen maar weggelegd voor ruiters en amazones die over de nodige ervaring beschikken. Paarden kunnen zich namelijk heel anders gedragen op het strand. Op zo’n moment moet je wel precies weten wat je doet om het paard goed onder controle te hebben en te houden.

Maneges

Er zijn verschillende maneges in de omgeving van Bergen aan Zee waar georganiseerde strandritten worden aangeboden. Je gaat dan met een klein clubje paardenliefhebbers uiteindelijk het strand op. Op het strand kunnen de beesten lekker stappen, draven en galopperen. Geweldig! Bovendien vinden de paarden het zelf ook fijn om op het strand te zijn.

Heel erg druk

Helaas kun je tijdens het strandseizoen niet op ieder gewenst tijdstip het strand op! In de zomermaanden kan het namelijk heel erg druk zijn op het strand van Bergen aan Zee. Om dan met paarden tussen spelende kinderen en zonnende mensen te slalommen kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het is daarom niet toegestaan om met een paard op het strand van Bergen aan Zee te komen van 1 mei tot 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur. Na 19.00 uur is het helemaal geen probleem om met paarden op het strand te gaan; de meeste mensen zijn dan alweer huiswaarts gekeerd na een fantastisch stranddag in Bergen aan Zee!

Hotels

In Bergen aan Zee kun je prima overnachten in een hotel. In het prachtige kustplaatsje zijn verschillende hotels aanwezig!