Strandyoga in Bergen aan Zee!

In Bergen aan Zee wordt met grote regelmaat strandyoga beoefend. Yoga in zo’n mooie omgeving is natuurlijk fantastisch. Het is een omgeving waar de elementen vrij spel hebben. Het is ook een plek waar je lekker kunt genieten van de natuur. Bergen aan Zee is sowieso gezegend met een geweldige natuur. Een natuur die het thuis is van veel diersoorten. Eén van die dieren is de berkenknopwesp.

Berkenknopwesp

De berkenknopwesp heeft een lengte die tussen de 17 en 23 millimeter ligt. Het is een beest die we in de maanden mei, juni, juli en augustus buiten kunnen spotten. De berkenknopwesp is een vrij groot insect. Het priegeldiertje is in het bezit van een bruine of gele antenneknop. De voorvleugel van de berkenknopwesp heeft een rand met een zwarte zoom. Het mannetje heeft een zwart achterlijf. De berkenknopwesp laat zich het liefst zien op plekken waar zich veel berken bevinden. Dat zijn doorgaans plekken op hogere zandgronden. 

Voor diens ontwikkeling is de berkenknopwesp volledig afhankelijk van de berkenboom. De dame zet haar kaken in om ringvormige groeven maken om daarmee bij het berkensap te komen. Het mooie is dat ze daarbij geen schade berokkend aan de boom. De wonden die zij maakt, herstellen weer snel. De lengte van de larve van de berkenknopwesp ligt tussen de 40 en 45 millimeter. Gedurende het prille begin van de ontwikkeling is de larve omgeven door een koker van was. Wat verder in de ontwikkeling verandert de kleur naar groen waarbij een donkere rugstreep opvalt. De rand van het berkenblad is doorgaans de plek van de larve. Vanaf dat punt eet de larve van de berkenknopwesp het blad weg tot aan de middennerf.

Vakantieparken

Mensen vinden het heel fijn om te vakantie te vieren in een vakantiepark. Ook in Bergen aan Zee en diens directe omgeving is dat heel goed mogelijk.