De supermarkten van Bergen aan Zee!

Vroeger had ieder dorp en stad zijn eigen winkeltje waar je levensmiddelen kon kopen. Daar kwam geleidelijk een einde aan toen de supermarkten hun intrede begonnen te maken. Vandaag de dag hebben een paar grote bedrijven de markt in handen: Jumbo, Albert Heijn, et cetera. In Bergen aan Zee daarentegen is nog een supermarkt aanwezig die niet is opgeslokt door de grote jongens.

Vakantie-accommodatie

Sommige mensen vinden het heel erg leuk om gedurende hun vakantie te gaan koken in hun vakantie-accommodatie. Gezellig met de hele familie met potjes en pannetjes in de weer. Andere mensen moeten daar niets van hebben. Vakantie is vakantie. Lekker de hele dag luieren en niet te veel hoeven te doen. Voor hen zijn er in Bergen aan Zee en in diens directe omgeving heel veel restaurants te bezoeken.

Overweldigende natuur

Als je buikje eenmaal rond is gegeten, kan het grote genieten gaan beginnen. Bijvoorbeeld van de overweldigende natuur van Bergen aan Zee. Eén van de dieren die je er kunt spotten is de akelei-uil.

Akelei-uil

De vleugelspanwijdte van de akelei-uil ligt tussen de 36 en 42 millimeter. Als je de akelei-uil wilt zien vliegen, moet je in de maanden juni, juli en augustus buiten zijn. Het borststuk van de akelei-uil bevat een typisch kuifachtig haarbosje. De voorvleugels van het insect hebben een donkerbruine kleur die in het bezit is van een paarse gloed. De akelei-uil houdt zich op in verschillende habitatten. Dan moet je denken aan parklandschappen, tuinen, hoogveengebieden, rietlanden en oevers van rivieren. In Nederland is de akelei-uil een zeldzame verschijning. De rups van de akelei-uil is slechts in het bezit van een twee paar buikpoten.