Talrijke strandpaviljoens in Bergen aan Zee!

Op het strand van Bergen aan Zee zijn vier fraaie strandpaviljoens gebouwd. Deze strandpaviljoens zijn te bereiken middels vier strandopgangen die naar het strand leiden. De noordkant van het strand van Bergen aan Zee wordt geflankeerd door Strandpaviljoen Noord. Als we dan een stukje verder afzakken op het strand komen we langs Strandpaviljoen Joep. Nog een stukje verder aan de wandel zuidwaarts en we passeren Strandpaviljoen Zuid om vervolgens uit te komen bij het meest zuidelijke strandpaviljoen van Bergen aan Zee; Beachclub Offshore.

Strandslaaphuisjes

Over de aanwezigheid van strandpaviljoens lopen de meningen uiteen. Sommige mensen vinden de natuurwaarde van het Noordzeekustlandschap zo hoog, dat ze liever geen bebouwing op het strand willen tegenkomen. Bij sommige badplaatsen gaat het nog een stukje verder en zijn er naast de strandpaviljoens ook nog strandhuisjes en strandslaaphuisjes opgetrokken. Op deze manier blijft er niet zoveel over van de natuurlijke habitat die het strand voor tal van dier- en plantsoorten is!

Restaurants

Andere mensen vinden het allemaal geen probleem. Zij vinden het heerlijk om een hapje te eten of een drankje te drinken in een strandpaviljoen. Er is in de loop van jaren natuurlijk heel veel veranderd. Vroeger waren de meeste strandpaviljoens onaantrekkelijke bouwsels waar je met een beetje geluk wat snacks kon scoren. Heden ten dage is dat een ander verhaal. In sommige gevallen zijn restaurants met perfecte kookbrigades aanwezig zijn, die de lekkerste gerechten op tafel kunnen zetten. En dan is het natuurlijk wel lekker eten als je uitzicht op de Noordzee en de duinen van Bergen aan Zee hebt!