header image
 

Bergen

Bergen aan Zee ligt op slechts 5 kilometer afstand van Bergen, een uiterst sfeervol plaatsje met ongeveer twaalfduizend inwoners. In Bergen zijn mooie en aantrekkelijke mogelijkheden om uit te gaan.

 

Uitgaan Bergen aan Zee

 

Bioscopen en filmhuizen

Bergen heeft één bioscoop/filmhuis (CineBergen of de Zwarte Schuur). In CineBergen staan voornamelijk filmhuisfilms geprogrammeerd, maar er is ook ruimte voor Hollywoodfilms. CineBergen bevindt zich aan de Eeuwigelaan 7 in Bergen. CineBergen is zeer goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken, de bioscoop heeft ook een gratis parkeerterrein.

Muziekpodia

Café de Taverne is het pop- en muziekpodium van Bergen. Feitelijk is het een muziekcafé waar in het verleden bekende bands als Van Dik Hout, Racoon en The Scene hebben opgetreden. In Café de Taverne is voor de bezoekers de hele week van livemuziek en dj’s te genieten. Daarnaast worden er ook veel (klassieke) concerten gegeven in Bergen in Kranenburg en in de Ruïnekerk. De Ruïnekerk in Bergen dateert uit de 15de eeuw. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd de kerk afgebrand, maar de ruïne werd daarna weer deels opgebouwd tot kerk. Mede door de goede akoestiek vinden er vaak klassieke muziekconcerten plaats in de Ruïnekerk.

Theaters

Bergen is niet in het bezit van een theater of schouwburg.

Cafés

Bergen telt verschillende cafés. De meeste van deze cafés liggen in het centrum van het plaatsje. In de zomer vullen de terrassen van de cafés zich met talloze toeristen en de bewoners van Bergen. Het is er dan heel erg gezellig.

Discotheken, dancings en clubs

Er zijn in Bergen verschillende uitgaansgelegenheden waar ze lekker kunt dansen onder de dreunen van popmuziek. De termen discotheken, dancings en clubs worden een soms door elkaar heen gebruikt. Cafés met een dansgelegenheid worden vaak dancings genoemd. Als een discotheek tot in de late uurtjes is geopend én er hangt een exclusieve sfeer spreekt men over een club.

Biljart, pool en snooker 

Liefhebbers van het biljart-, pool,- en snookerspel kunnen in verschillende Bergense centra terecht om deze sport te kunnen beoefenen. In het Nederlands taalgebruik wordt onder ‘biljart’ het carambolebiljart bedoeld. Dat wil zeggen dat er met drie ballen wordt gespeeld, waarbij de speelbal de andere twee ballen moet raken. Driebanden, libre en kaderspelen zijn drie verschillende vormen van het carambolebiljart. Pool of poolbiljart is een van oorsprong Amerikaanse spel dat wordt gespeeld op een pooltafel. In de pooltafel zitten in alle hoeken én in het midden van de lange zijde, een gat (pocket). Het is de bedoeling dat de ballen in de pockets worden geschoten.

Bowlen

In Bergen zijn verschillende bowlingbanen aanwezig waar je lekker kunt bowlen. Het zijn supermoderne banen met GS-X bowlingmachines met geavanceerde computerscores. Voor kinderen worden bovendien regelmatig disco-bowling middagen en avonden bij de verschillende centra georganiseerd. Zeer leuk voor de kids! Bowlen is een superleuke bezigheid die jong en oud boeit.

Evenementen en festivals

Bergen staat heel het jaar door vol van de evenementen en festivals zoals het Jazz en Sail in het eerste weekend van september, de kunst10Daagse in de herftvakantie, Bourgondisch Bergen in juni en het Woodlandsfestival eveneens in juni.