header image
 

Evenementen en festivals

Mensen die van evenementen en festivals houden komen in Bergen aan Zee prima aan hun trekken. Iedere maand worden er wel aantrekkelijke evenementen en festivals georganiseerd in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Op steenworp afstand van Bergen aan Zee ligt een andere fraaie kustplaats; Egmond aan Zee. Ook hier is het voor liefhebbers van evenementen en festivals één groot feest.

 

Evenementen en festivals

 

Zo kun je een bezoekje brengen aan onder andere Braderie en Markt van Egmond aan Zee, Loop naar de Pomp Festival van Egmond aan Zee, Kortebaandraverij te Egmond aan Zee, Grijze markt en Egmond op z’n Kop, Hoeverdorpsfeest te Egmond aan den Hoef, Hoever Kunstmarkt en Slotfestijn Egmond aan den Hoef, ATB Strandrace Egmond Pier Egmond, Zeedorpendag (Lankiesdag) te Egmond aan Zee, Koningsdag in Egmond aan Zee, PWN Egmondse Halve Marathon, Kinderkaasmarkt te Alkmaar, Nieuwjaarsduik te Egmond aan Zee en de Ecologische wintermarkt te Egmond aan Zee.

Braderie en Markt van Egmond aan Zee

Vanaf juni tot en met augustus vindt in Egmond aan Zee de Braderie en Markt van Egmond aan Zee plaats. Deze braderie en markt wordt dan iedere woensdag gehouden. Om 17.00 uur gaat de braderie en markt open om 5 uur later om 22.00 uur weer te sluiten. Er zijn bij de braderie en markt zes pleinen respectievelijk straten betrokken: Zuiderstraat, Pompplein, Noorderstraat, Smidstraat, Burg. Eymaplein en de Voorstraat. Iedereen die van sierraden, haarfrutsels, schoenen, kleding, lederwaren, interieuritems, gadgets en souvenirs houdt vindt op deze braderie en markt zijn of haar ware Mekka! Daarnaast kun je op de Braderie en Markt van Egmond aan Zee van allerlei lekkere hapjes en drankjes kopen!