Vakantieaccommodaties in Bergen aan Zee!

Voor een onvergetelijke zon- en strandvakantie is Bergen aan Zee een heerlijke bestemming. Het strandplaatsje biedt verschillende mogelijkheden om te overnachten. Statige hotels, fraaie vakantiehuisjes, sfeervolle appartementen en bijzondere groepsaccommodaties zijn allemaal te boeken in Bergen aan Zee. De accommodaties zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien; magnetrons, dvd-spelers, televisie, draadloos internet, et cetera. Alle luxe van thuis vind je tegenwoordig ook op je vakantiebestemming. Maar naast dit gemak is de grootste aantrekkingskracht van Bergen aan Zee de fraaie omgeving van het Noordzeeplaatsje. Het resultaat hiervan is dat de vakantieaccommodaties op de meest aantrekkelijke locaties zijn gesitueerd.

Noordhollands Duinreservaat

Vlak in de buurt van Bergen aan Zee ligt het zogeheten Noordhollands Duinreservaat. Voor de gasten van hotels is dit een uitgelezen kans om hier lekker te gaan wandelen of fietsen. Het Noordhollands Duinreservaat is dooraderd met verschillende wandel- en fietsroutes. Echter een wandeling op het strand van Bergen aan Zee is favoriet bij de meeste mensen. Wat is er nou leuker dan uit te waaien op het strand, zeker als er een licht windje staat.

Zeehonden

Op het strand van Bergen aan Zee kun je in een unieke situatie terechtkomen; namelijk oog in oog te komen met zeehonden. Deze majestueuze zeezoogdieren leven voornamelijk in de Waddenzee en in de Oosterschelde te Zeeland. Maar daarnaast laten ze zich ook regelmatig zien langs de hele Noordzeekust. Als je een zeehond vanaf het strand van Bergen aan Zee spot, laat dat een diepe indruk achter.

Hotels 

De meeste hotels van Bergen aan Zee liggen op steenworp afstand van de Noordzeekust. Het fraaie strand, de mooie duinen en de sfeervolle bossen zijn binnen een paar minuten te bereiken. Tegenwoordig zijn hotels uitgerust met aantrekkelijke faciliteiten zoals restaurants, zonnebanken, sauna’s, zwembaden, midgetgolfbanen en tennisbanen.

Vakantiehuisjes

Naast de hotels zijn er in Bergen aan Zee ook talloze vakantiehuisjes waar je kunt verblijven tijdens het verblijf in het kustplaatsje. Mensen die naar Bergen aan Zee togen gedurende hun vakantie hebben geluk. Men beschouwt het duingebied rondom Bergen aan Zee het mooiste duingebied van Europa. De Schoorlse Duinen zijn onder andere de hoogste en breedste duinen van Nederland. Het duingebied wordt aan de zuidkant begrensd door het Noordhollands Duinreservaat, aan de noordkant door de Hondsbossche Zeewering en aan de westkant door de Noordzee.

Dit is natuurlijk een zeer aantrekkelijke omgeving voor vakantiehuizen. Naast de overweldigende natuur heeft Bergen nog een extra bonus. Doordat er door de tijd altijd veel kunstenaars hebben gewoond, wordt Bergen hét kunstenaarsdorp van Nederland genoemd. Er ontstond in de jaren 30 van de vorige eeuw zelfs een speciale stroming in de Nederlandse schilder – en beeldhouwkunst; de zogenaamde Bergense School. Deze Bergense school heeft ook zijn sporen achtergelaten bij sommige vakantiehuisjes.

Appartementen

Een vakantieappartement in Bergen aan Zee is een andere optie om een vakantie door te brengen in het pittoreske kustplaatsje. Je hebt de keuze uit hele, luxe appartementen, maar er zitten ook eenvoudigere en betaalbare appartementen tussen. Met een beetje geluk boek je een appartement waar je van een bijzonder fraai vergezicht kunt genieten zoals de zee, de duinen en het strand.

Groepsaccommodaties

Zelfs voor grote groepen vakantiegangers zijn er in Bergen aan Zee verschillende mogelijkheden. Er zijn rondom het kustplaatsje verschillende grote landhuizen en verbouwde boerderijen die geschikt zijn als groepsaccommodaties. Vaak is er ruimte voor tientallen mensen. Overigens zijn er in Bergen aan Zee ook appartementen te huur die plaats bieden aan meerdere personen. Dikwijls bezitten de groepsaccommodaties verschillende faciliteiten voor kinderen zoals basketbalveldjes, speeltuintjes en trampolines. Vaak zijn op groepsaccommodaties huisdieren zoals honden van harte welkom!