Vakantiehuizen voor mensen met een beperking in Bergen aan Zee!

In Bergen aan Zee zijn verschillende vakantiehuizen te huur voor mensen met een fysieke beperking. Dan moet je denken aan aanpassingen in keukens, badkamers, et cetera. Op die manier kunnen mensen met een beperking een prima tijd hebben in het Noord-Hollandse kustplaatsje.

Atypische kustplaats

Bergen aan Zee is in velerlei opzichten een atypische kustplaats. Op de eerste plaats is het heel erg klein; er wonen maar een paar honderden mensen. Er is geen enkele andere vaderlandse kustplaats waar zo weinig mensen wonen. Daarmee straalt Bergen aan Zee een unieke sfeer uit. Uiteraard ontvangt Bergen aan Zee ieder jaar een veelvoud aan toeristen. De weg naar Bergen aan Zee is al een beleving. De weg slingert op een aangename manier door het kustlandschap heen. Het is bovendien geen doorgaande weg. De enige mensen die er op rijden, hebben als doel om naar Bergen aan Zee te gaan. 

Tuinmaskerbij

Ook de natuur die je in Bergen aan Zee treft, is van grote schoonheid. Een natuur waarin tal van wonderbaarlijke dieren leven. Eén van die dieren is de tuinmaskerbij. De tuinmaskerbij heeft een lengte die tussen de 5 en 7 millimeter schommelt. Het priegelbeest vliegt uit in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De tuinmaskerbij is een klein beest dat bovendien schaars behaard is. De tuinmaskerbij lijkt als twee druppels water op de graafwesp. De tuinmaskerbij is zwart waarbij er op de kop, het borststuk en de poten een lichtgele tekening loopt. De tuinmaskerbij is in verschillende soorten bloemen geïnteresseerd.