Vakantiewoningen in Bergen aan Zee!

Bergen aan Zee is een heerlijke plaats om te vertoeven. Sommige mensen togen naar deze badplaats aan de Noordzeekust om er een leuke dag te hebben, andere mensen daarentegen gaan er naartoe voor een langere periode en zoeken dus naar een geschikte overnachtingsplek. In Bergen aan Zee kun je in een knus hotelletje kruipen, je kunt een vakantiehuisje boeken of je intrek nemen in een fraai appartement.

Gelukkig hoef je tegenwoordig op je vakantiebestemming niets meer te missen. Alle accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Of het nu gaat om draadloos internet, flatscreen televisies, dvd-spelers, magnetrons, et cetera. Maar naast deze luxe en gemakken is het de fraaie omgeving die toeristen en vakantiegangers naar het Noord-Hollandse kustplaatsje lokt. En juist in deze mooie omgeving zijn de vakantiewoningen in Bergen aan Zee opgetrokken.

Hotels

De meest comfortabele manier om vakantie te vieren is uiteraard om te overnachten in een hotel. Alles wordt hier voor je geregeld. Je hoeft geen boodschappen te doen of te koken, maar kunt lekker aanschuiven in het restaurant. Je hoeft tijdens je vakantie ook niet je verblijf schoon te maken, de schoonmaakploeg neemt die taak voor zijn rekening op het moment dat jij lekker de hort op bent.

Het leven in een hotel kan bijzonder aangenaam zijn. Voor je natje en droogje wordt gezorgd onderwijl je een balletje kunt gaan slaan op de tennisbaan van het hotel. Kinderen kunnen zich vermaken op de midgetgolfbaan of plonsen in het zwembad. Daarnaast is er vaak nog de mogelijkheid om in de sauna te duiken of onder de zonnebank te gaan liggen.

Als je eenmaal van het terrein van het hotel af bent, raak je verzeild in een prachtig gebied. Wandel- en fietsliefhebbers komen geweldig aan hun trekken. Bergen aan Zee grenst aan het zogeheten Noordhollands Duinreservaat. Het Noordhollands Duinreservaat is een uniek natuurgebied waar tal van wandel- en fietsroutes zijn uitgezet. De absolute bonus van een verblijf aan zee is uiteraard een strandwandeling. Wat is er nou leuker dan het uitwaaien aan de Nederlandse Noordzeekust.

Op het strand van Bergen aan Zee is het niet alleen genieten van de elementen maar ook van dieren; kust- en zeevogels vliegen af en aan. Het komt ook regelmatig voor dat strandwandelaars een glimp opvangen van een zeehond die toevallig voorbij zwemt. De Waddenzee en de Oosterschelde zijn de plekken waar de meeste zeehonden van Nederland leven, maar ze kunnen zich langs de gehele Noordzeekust ophouden. Het is overigens een geweldig ervaring om oog in oog te komen met Neerlands grootste zeezoogdier.

Vakantiehuizen

Sommige mensen vinden het leuk om gedurende hun vakantie een eigen (vakantie)huisje te hebben. Het aanbod van vakantiehuizen in en rondom Bergen een Zee is groot en gevarieerd. De vakantiehuizen staan bovendien in een schilderachtige omgeving. Zo zijn de beroemde Schoorlse Duinen de breedste en hoogste duinen van Nederland. Naast de bijzonder fraaie natuur herbergt de omgeving van Bergen aan Zee nog een unieke eigenschap die de sfeer letterlijk tekent. Bergen wordt namelijk hét kunstenaarsdorp van Nederland genoemd. Aan het begin van de vorige eeuw streken er veel kunstenaar neer in het kustplaatsje. Uiteindelijk ontstond er zelfs een karakteristieke schilderkunst; de zogenaamde Bergense School. Deze sfeer vind je architectonisch terug in sommige vakantiehuizen.

Appartementen

Naast hotels en vakantiehuizen bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid om je vakantie door te brengen in een appartement. Dat kunnen hele luxe appartementen zijn, maar ook appartementen die wat eenvoudiger zijn. Maar voor de meeste appartementen geldt dat ze op fraaie locaties zijn gesitueerd.