Wandeltocht op het Trekvogelpad in Bergen aan Zee!

Het Trekvogelpad (LAW2) is ontstaan ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vogelbescherming Nederland. Aan de basis van LAW2 lagen drie langeafstandswandelpaden (LAW): het Gelrepad, Heuvelrugpad en het Waterlandpad. Het LAW2 verloopt van het Noord-Hollandse badplaatsje Bergen aan Zee, richting het Overijsselse Usselo. Usselo is aan de westkant van Enschede gelegen. Het LAW2 heeft een totale lengte van 398 kilometer.

Nivon

De route van het Trekvogelspad staat in de wandelgids Nivon beschreven; in beide richtingen. Het LAW2 voert uiteraard langs talloze gebieden waar heel veel vogels leven, voor vogelaars is dat uiteraard één groot feest. Maar naast de mooie vogelspots worden er in de gids ook talloze andere bezienswaardigheden beschreven die je onderweg allemaal tegenkomt. De route van het Trekvogelpad is voorzien van wit-rode merktekens in beide richtingen. Deze merktekens worden overigens voor alle langeafstandswandelpaden gebruikt. Het Trekvogelspad en het beroemde Pieterpad kruisen elkaar in het plaatsje Vorden.

Etappes

Het Trekvogelpad telt in totaal veertien etappes: (1) Bergen aan Zee – Alkmaar (2) Alkmaar – Spijkerboor (3) Spijkerboor – Amsterdam (4) Amsterdam – Weesp (5) Weesp – Hilversum (6) Hilversum – Soesterberg (7) Soesterberg – Doorn (8) Doorn – Rhenen (9) Rhenen – Ede (10) Ede – Hoenderloo (11) Hoederloo – Brummen (12) Brummen – Vorden (13) Vorden – Eibergen (14) Eibergen – Usselo.

Broedgebieden

Op de route van het Trekvogelpad zijn veel bijzonderheden te zien. Zo telt het gedeelte van het pad in de provincie Noord-Holland veel broedgebieden. Gedurende het broedseizoen worden deze locaties ontzien en kan er gekozen worden voor alternatieve etappes. Deze alternatieve etappes zijn ook bedoeld voor wandelaars die hun trouwe viervoeter meenemen.

Hotels

De hotels in Bergen aan Zee staan op schitterende locaties; op steenworp afstand van de Noordzee!