Wintersport in de buurt van Bergen aan Zee!

In het Noord-Hollandse plaatsje Bergen, dat op steenworp afstand van Bergen aan Zee ligt, kun je 8 maanden per jaar op wintersport! Bergen is chique en exclusief. Bergen is een verzameloord voor mensen die kunst maken zoals beelden en schilderijen. Maar bergen is dus ook een plaatsje waar je je ski’s kunt onderbinden!

Il Primo

Il Primo, hetgeen in de Italiaanse taal ‘de eerste’ betekent, is de naam waar het allemaal kan gebeuren. Il Primo is de ski-borstel-baan van Bergen. Nederland kent verschillende ski-borstel-banen. De skibaan van Bergen ligt bovenop een imposant hoge duin, diep in het bos. Het is een werkelijk idyllisch plaatje om te zien! Als het in Nederland sneeuwt, verandert de kunstskibaan van Bergen bovendien in een ‘echte’ skibaan. Dan is het er helemaal prachtig! Op de kunstskibaan van Bergen kun je technisch beter leren skiën, hetgeen je goed kunt gebruiken als je op wintersportvakantie gaat naar het buitenland. Als je goed geoefend hebt in ‘Bergen’, is het ook veiliger om in het buitenland in de ‘bergen’ te gaan skiën.

Huren

Mensen die zelf niet over skimateriaal beschikken hoeven geenszins te panikeren, het is allemaal te huur bij Il Primo. Hierbij moet je denken aan ski’s, langlaufski’s en snowboards en de daarbij behorende schoenen. Uiteraard kun je ook je eigen skimateriaal meenemen. Daarbij is het van groot belang dat ski’s, langlaufski’s en snowboards goed scherp zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan is dat nog geen probleem. Bij Il Primo is er een mogelijkheid om het materiaal te slijpen!

Overnachten

Bergen aan Zee bezit heel veel accommodaties waar je prima kunt overnachten.