Wintersport voorbereiden in de buurt van Bergen aan Zee!

Ieder jaar trekken heel veel landgenoten in de winter de grens over om lekker te gaan skiën in de wintersportlanden van Europa! Vaak wordt daar het hele jaar al naar uitgekeken. En dat is natuurlijk niet voor niets; het is één groot feest om in de sneeuw te gaan sporten. Veel Nederlanders bereiden zich voor op de wintersport in ons eigen kikkerland. In Nederland zijn er verschillende kunstskibanen waar je prima kunt oefenen en je skitechniek kunt bijschaven!

Een waar mekka

Eén van die skibanen ligt vlak in de buurt van Bergen aan Zee, namelijk in Bergen. Bergen is niet alleen een plaatsje het is tevens een gemeente. Een gemeente waar óók Bergen aan Zee ondervalt. Bergen is een heel bijzonder dorp. Er leven en wonen onder andere veel mensen die zich met kunst bezighouden. Maar het is dus ook voor ski-liefhebbers een waar mekka!

Il Primo

Il Primo is de place to be in Bergen voor mensen die willen gaan skiën. Il Primo is een zogenaamde borstelskibaan. Nederland telt verschillende soorten borstelskibanen. De skibaan van Bergen is bijzonder fraai en ligt op een hoge duintop, midden in het dennenbos! Op dagen dat het in Nederland sneeuwt, ligt er uiteraard ook sneeuw op de skibaan van Il Primo. Dan is het vanzelfsprekend helemaal fantastisch om in Bergen te gaan skiën. Bij Il Primo bestaat de mogelijkheid om skimateriaal te huren en mensen die zelf over skispullen beschikken kunnen dat laten slijpen bij Il Primo. Bij de skibaan zijn namelijk verschillende mensen actief die ski’s kunnen slijpen!

Appartementen

In Bergen aan Zee zijn daarnaast veel appartementen die je kunt huren. Deze appartementen bevinden zich bovendien op uitstekende locaties!