Wintersport voorbereiding in de buurt van Bergen aan Zee!

Jaarlijks trekken zeer veel Nederlanders ’s winters de grens over om fijn te gaan skiën in de mooiste wintersportoorden van Europa. Men kijkt daar dikwijls het hele jaar naar uit! Dat is uiteraard zeer begrijpelijk, het is voor jong én oud zeer aantrekkelijk om een mooie tijd te hebben in de besneeuwde bergen van Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk. Het is vanzelfsprekend wel verstandig om de wintersport goed voor te bereiden. Tegenwoordig is dat goed mogelijk, ons land staat vol met in- en outdoorskibanen waar je in alle rust aan je ski-techniek kunt werken!

Il Primo

Niet ver van Bergen aan Zee bevindt zich ook een kunstskibaan waar je kunt oefenen. Deze skibaan staat in Bergen en draagt de naam Il Primo. Mensen die de Italiaanse taal meester zijn vertalen dit in ‘de eerste’. Het is echter niet de eerste kunstskibaan van ons land, maar wel één van de mooiste! Il Primo is een zogenaamde borstel-skibaan. Nederland telt verschillende borstel-skibanen. Il Primo ligt er zeer fraai bij. Bergen is namelijk gezegend met een duinlandschap en op één van die hoge duinen is Il Primo gesitueerd. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen hoe het eruit ziet als het sneeuwt in Nederland, dan doet Il Primo niet veel onder voor een echt ski-vakantie-oord in het buitenland!

Kunstenaars

Bergen is sowieso één van de mooiste plaatsje van Nederland. Er hangt een zeer unieke sfeer. Het is niet voor niets dat Bergen als een magneet op onder andere kunstenaars werkt. Er hebben zich de achterliggende decennia derhalve talloze kunstschilders en beeldhouwers in het Noord-Hollandse plaatsje gevestigd.

Vakantiehuisjes

In Bergen aan Zee heb je de keuze uit talloze vakantiehuisjes. Deze vakantiehuisjes staan doorgaans op adembenemende locaties.