Yoga op het strand van Bergen aan Zee!

Yoga is in Nederland heel erg populair. Het is natuurlijk de ideale manier om te ontspannen. Om te ontstressen. Om het resultaat nog groter te maken, is het natuurlijk  een geweldig idee om niet binnen vier muren yoga te bedrijven, maar om naar buiten te gaan. Naar het bos of naar de hei. Of … naar het strand! Het strand van Bergen aan Zee bijvoorbeeld. Geweldig. 

Op het strand, in de Noordzee en in de duinen van Bergen aan Zee is het niet alleen heerlijk ontspannen, het zijn ook locaties waar veel verschillende soorten dieren leven. Eén van die dieren is de bidsprinkhaanvlieg.

Bidsprinkhaanvlieg

De bidsprinkhaanvlieg heeft een lengte die tussen de 4 en 5 millimeter ligt. Het beest is in de maanden juli, augustus en september buiten te spotten. De bidsprinkhaanvlieg is een kleine vlieg. De kleur van het insect is koper. Koper dat bovendien op een geweldige manier glanst. Wat verder opvalt aan de bidsprinkhaanvlieg zijn diens sterke en krachtige voorpoten. Deze poten zijn de wapens van de bidsprinkhaanvlieg om andere insecten te pakken. Ook de dijen van het priegelbeest zijn sterk verdikt en bovendien aan diens onderkant bewapend met een hele rij doorns. Als je naar de schenen van de bidsprinkhaanvlieg kijkt, zie je dat deze op een gebogen manier uitlopen in de vorm van een spore en op deze manier perfect passen bij de vorm van de dijen. Op het moment dat de vangpoot van de bidsprinkhaanvlieg dichtklapt, is er voor de prooi geen ontkomen meer aan.

Hotels

In het kleine Bergen aan Zee heb je de keuze uit verschillende hotels.